Тест

Великий шанс для маленького Дані

Маленька кімнатка в гуртожитку. На дитячому ліжечку акуратно складені дитячі машинки.

Півроку ними ніхто не грається.

Слава за кожної нагоди натискає "подзвонити" в скайпі. Його дворічний синочок Даня та дружина Таня – в Дюсельдорфі.

Він стискає кулак і кожного разу всміхається, щоб подарувати дитині посмішку і позитив від кількахвилинної зустрічі. Це складно. Син вже забуває батька.

Та дітям, які постійно хворіють, не можна показувати свої переживання та сльози. Їх просто треба рятувати.

Для цього потрібні сили та гроші. Те, що Даня живий, – справжнє диво. Його батьки не здалися. Небайдужі люди встигли зібрати гроші. В їхнього хлопчика – найгірше, що може бути для чоловіка – складна форма раку передміхурової залози.

Ще півроку тому їхній малюк вмирав, просто танув на очах. Йому вже кололи знеболювальні. Для поїздки в Німеччину не вистачало півмільйона гривень. Взяти – ніде.

Особливо, коли на Сході щодня гинули дорослі чоловіки, тим, хто здатен співчувати і допомагати, треба було рятувати їх пожертвами та увагою. До маленького Дані, здавалося, немає діла.

- Наша хвороба випала не на той час. В країні багато горя. Та для батьків немає більшого горя, ніж коли хворіє дитина.

Тато ковтав сльози. І не вірив, що диво станеться за 12 годин.

Після телевізійного сюжету люди зібрали півмільйона гривень. Хлопчика встигли видерти з лап смерті. Німецькі лікарі провели успішну операцію – і видалили пухлину.

У свої два Даня пережив неймовірне – біль, навантаження, наркози, 7 блоків хіміотерапії та нескінченні лікарняні процедури.

Нині він оживає на очах – більше не плаче, а сміється. Вже вивчив алфавіт. Розрізняє кольори. Грається німецькими машинками. У ці дні в нього призначена фінальна операція по реконструкції сечового каналу.

Хірурги мають прибрати грубі шви та відновити статеві органи. Для цього потрібна пересадка шкіри з губки дитини.

Велика рідкість, щоби лікарі робили позитивні прогнози, але тут обіцяють зробити повноцінного чоловіка. Абсолютно здорового.

Та поки мама та Даня в гуртожитку. Чекають на новини з України. Знов вірять в небайдужість. Операція коштує 30 000 євро. Гроші не зібрані.

Якщо ви вважаєте, що нам потрібен ще один здоровий чоловік, підтримайте збір хоча б незначною сумою. Зробити це можна ось тут

Ми разом можемо зробити те, чого не може держава: зібрати гроші на лікування дітей, подовжити їхнє життя, а в цьому випадку – остаточно вилікувати.