Як Зеленський на Книжковий Арсенал ходив

Феєричними були відвідини Зеленським Книжкового Арсеналу.

Насправді, ні.

Кажуть, у другий день фестивалю він пройшов повз два стенди з дитячими книжками і вийшов через аварійний вихід.

Я того не бачив, адже мало-кому випало таке щастя. Але картинки для телебачення вистачить, то вже й усі побачимо.

Видно, йому слабо пройтися крізь натовпи громадян і накупити книжок. Звісно ж, не час зараз читати... аби на зйомки сюжету вистачило часу!

На третій день Книжкового Арсеналу часто у порівняння з Зеленським ставили Порошенка, який відвідав фестиваль ще першого дня.

Він пройшовся всіма відділами, накупив гору книг. Знаю, що деякі видавці не лише продавали, а й щиро дарували йому книги. Й було багато реплік і наживо, і у Фейсбуку, що от це був мій президент.

Мій не мій – але колишній. Переміг законно. А от технології, які привели його до перемоги – вже питання імунітету.

Мало споживаємо вітаміну Ка, тобто книг. А цей вітамін дуже корисний для мозку, щоб могти думати й аналізувати.

Дуже хотілося б, щоб справді закінчилася "епоха бідності" і українці почали більше читати. Але наразі в більшості вистачає тільки на телевізор. А фастфуд, як знаємо, призводить до проблем зі шлунком.

Мені здається, найсумніші причини нинішніх суспільних настроїв – погана освіта, низька моральна планка і корупція серед державних посадовців.

Особливо серед найвищих, які лишаються непокараними. Ця безкарність легітимізує суспільну безморальність. Чому хтось інший має бути ліпшим і думати?

Природною діяльністю для кожного християнина є проповідування Євангелія. Так само можна сказати, що природною діяльністю для кожного патріота є проповідування національної ідеї.

Українці обрали Зеленського і частина українців, які вболівають за українську Україну, незадоволені? Значить, незадоволені в тому числі самі собою. Погано проповідували.

А від Зеленського що хотіти? Зважаючи, що він вперше потрапив на Книжковий Арсенал, то й так добре протримався – сюжет для телебачення зняли, дитячу книжку купив. Дорослих, мабуть, не брав, щоб раптом не купити якоїсь "крамоли". То ж українською він тільки вчиться говорити. Читання буде в наступному класі.

А сюжет вже є в неті. Там Зеленський каже, що кожен українець має прочитати "Кобзар" і Конституцію. Жаль, що він собі Конституцію не купив, а тільки дитячі книжки. Але розумію, з чогось треба починати.

Ну і виявилося, він не одну книжку купив, а цілих чотири. І це тільки за попередніми даними.

Позитивно, що відвідини Книжкового Арсеналу вже настільки усталене явище в українській політичній культурі, що навіть Зеленський не наважився його проігнорувати, хоча має куди важливіші справи – як от призначати на державні посади осіб, які підпадають під закон про люстрацію чи ходити на концерти "Ліги сміху".

Титульне фото: прес-служба Президента Володимира Зеленського

Почитати про книги більше:

9 книг, які варто купити всім в родині

200 книжок на рік. Як стільки прочитати та навіщо, особистий досвід

Книги – купити, скачати та читати? На якому місці література у житті українців

Реклама:

Головне сьогодні