10 порад, які допоможуть у здійсненні бажань + 5 тематичних книг

10 порад, які допоможуть у здійсненні бажань + 5 тематичних книг

Ще з дитинства нас учили загадувати бажання, коли падає зірка, задуваючи свічки на святковому торті, торкаючись "благодатних" місць культурних пам`яток.

А потім чекати, доки воно здійсниться.

Цікаво, у вас це спрацьовувало?

Якщо ні, давайте з`ясовувати чому.

Пам`ятаєте анекдот про чоловіка, який так сильно просив Господа про можливість виграти в лотерею, що той не стримався й звернувся до нього: "Ти хоча б лотерейний квиток купи"?

Дуже часто ми схожі на того сіромаху – плануємо, бажаємо, але забуваємо про головне – потрібно працювати над тим, щоб бажане стало реальним.

Якось сусідка по купе поїзду Київ-Одеса розповіла мені історію. Півжиття вона кочувала з однієї орендованої квартири на іншу. Страшенно мріяла про власне житло. Друзі порадили їй почати з перегляду різних варіантів.

– А сенс? Тих грошей, що я маю, вистачить хіба на елітну собачу будку, – саркастично відповіла вона.

– Дурниця. Ти просто спробуй. Єдине, що можеш втратити, – час, витрачений на перегляди, – спокійно відповіли ті.

Як ви гадаєте, чим закінчилася ця історія? Банальним хепіендом – трохи менше, ніж за рік, вона в`їхала у власну квартиру.

Звісно, не переглядами єдиними ця пані досягнула омріяної мети. Цьому сприяла активна робота задля досягнення бажаного.

Ця історія спонукала мене заглибитися у вивчення питання реалізації бажань та досягнення мети. Я прочитала гору книг на цю тему. Зробила купу корисних заміток в google docs.

Й залюбки поділюся низкою випробуваних на собі методик і правил, що допомагають втілювати бажання.

[BANNER1]

10 правил на шляху від "хочу" до "маю"

Фільтруйте бажання. Іноді ми прагнемо чогось не тому, що воно нам дійсно потрібне, а через те, що так роблять усі. Це трендово.

До прикладу, всі кажуть, що після школи потрібно вступити до вишу, потім піти на престижну роботу, їздити на авто тощо. Та насправді ваша мрія – втекти в Тибет, щоб пізнати мудрість місцевих монахів.

Якщо ви обрали не своє бажання, домовитися з собою працювати над його реалізацією буде надзвичайно важко.

Не вірите?

Минулого року я вирішила взяти участь у одному із забігів та подолати хоча б 5 км. Не те, щоб я дуже цього хотіла, та навколо всі марафонять, тож чому б не спробувати?

Щоразу, коли збиралася купувати бігові кросівки, щоб почати тренування, потрапляла в халепу: спочатку розтягнула зв`язки на нозі, потім на іншій зламала палець.

А третя спроба взагалі закінчилася операцією, після якої лікар на чотири місяці під страхом смерті заборонив будь-які фізичні навантаження.

Й лише коли усвідомила, що марафони – не моє, а насправді просто хочеться зрозуміти, що таке біг та чи можна від нього кайфувати, побігла. Без травм та операцій.

Сфокусуйтеся на головному. Не варто ставити перед собою занадто багато цілей, особливо, якщо вони є доволі складними та час для їх реалізації обмежений.

Бажаючи отримати все, ви почнете бігати від однієї задачі до іншої, розпорошуючи сили. Чи доведете хоча б щось до логічного завершення? Сумнівно.

Досягненню бажаного має передувати активна робота.
Фото ridofranz/Depositphotos

Дійте за планом. Без плану, в якому хоча б грубими мазками описана дорожня карта досягнення мети, ви скидатиметеся на сліпе кошеня, що намагається по запаху знайти маму-кицю.

План конче потрібний, щоб не збитися зі шляху й не змарнувати час. Ідеальний варіант, якщо для кожного кроку ви вкажете часові рамки. Це триматиме вас в тонусі та не дасть розслабитися.

Обов`язково викреслюйте реалізовані пункти. Це додатковий стимул та мотивація не дати заднього.

Я переконалася, що такий підхід працює, коли потрапила на презентацію першої збірки поезій моєї доброї подруги. Талант до віршування вона відкрила два роки тому. Спочатку просто писала й мріяла, що колись триматиме в руках власну збірочку. А потім вирішила, що цей момент настане до кінця 2019-го. Склала план із таймінгом і почала діяти. Й вуаля – збірка поезій готова.

Правило маленьких кроків. Погодьтеся, так хочеться швидко й малою кров`ю отримати щось вагоме. Наприклад, скинути 20 кг за два місяці.

Ви активно починаєте гарувати. Проходить тиждень, на вазі мінус один, через два – усього мінус три. А що далі?

Зневіра, опущені руки та "це не для мене". В кращому випадку починається прокрастинація, в гіршому – взагалі відмовляєтеся щось робити.

А для успіху нам лишень варто розбити велику ціль на кілька маленьких. До прикладу, скинути за місяць 4 кг. Досяжно? Цілком! А головне – результат мотивуватиме вас рухатися далі.

Пам`ятайте, справжній та вагомий успіх ніколи не буває миттєвим.

[BANNER2]

Перестаньте циклитися на меті. Передусім вона потрібна, щоб зрозуміти куди йти, далі – лише дорога (читайте "план дій та самі дії").

Бажання та мета без процесу мертві.

Мотивація – не чарівна пігулка. "Не можу вивчити англійську, бо не маю мотивації". "Вже вкотре намагаюся кинути палити, й ніяк не вдається. От якби щось мене надихнуло". Вам знайомі подібні відмовки?

Ми віримо, що лише натхнення та мотивація в змозі дати потрібний ресурс і зрушити нас з мертвої точки.

Перепрошую, та це повна маячня. Справжня мотивація з`являється після того, коли зроблено перші кроки та є результат. Саме тоді приходить розуміння, що задумане до снаги.

Забудьте про команду вболівальників. Побутує думка, що бажання та цілі варто озвучувати, щоб отримати підтримку оточуючих та не спасувати.

Дійсно, якось соромно не дотриматися слова, даного назагал. Та дослідження свідчать, що люди, які розповідають про свої наміри, зазвичай менше їх дотримуються.

Розповідь про намічений шлях до мети мозок сприймає за вже реалізовану задачу й не налаштований на те, щоб давати вам регулярні психологічні компняки, стимулюючи до дій. Тож менше слів, а більше дій.

Замініть "я не можу" на "я не буду". Замість "я не можу їсти шкідливу їжу" кажіть "я не буду їсти шкідливе", "я не можу пропустити тренування" замініть на "я не буду пропускати тренування".

Чому? Науковці провели низку експериментів та прийшли до висновку, що формулювання "я не буду" переконливіше ніж "я не можу", оскільки містить зобов`язання вищого ступеня.

А твердження "я не можу" залишає лазівки та спонукає шукати відмовки та причини не могти. Коли ж кажете "я не буду", автоматично починаєте знаходити підтвердження цьому.

Почніть діяти як успішна людина. Успішні люди не чекають на миттєву винагороду. Вони чудово протидіють спокусам. Майстерно долають страхи на шляху до мети.

Це не означає, що успішні люди не бояться. Просто вони мужні. А мужність та відсутність страху – різні речі.

Успішні люди не просто розставляють пріоритети, а постійно гарують над тим, що вважають найістотнішим.

Вам потрібен профі для наслідування. Якщо ви хочете досягнути того, що й справжні професіонали, вам не потрібен тренер. Вам потрібен профі.

Ви маєте просто знайти людей, які підкорили вашу мету, й наслідувати їхній приклад.

5 тематичних книг

Мені хочеться поділитися з вами ще безліччю правил та секретів, але це буде безкінечний лонгрід. Тому пропоную 5 книг, де ви знайдете чимало цікавого та мотивуючого на досягнення бажаного.

"Міф про мотивацію"

Джефф Гейнден

В книзі чимало прикладів та порад успішних людей щодо того, як досягнути бажаного.

Там також є відповідь на питання, чи насправді мотивація така важлива.

"Бог завжди подорожує інкогніто"

Лоран Гунель

У своєму романі французький письменник та спеціаліст із розвитку особистості розповідає, як не пропустити можливості, які пропонує життя, знайти своє призначення й зробити реальністю найзаповітніші та найсміливіші мрії.

"Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися до купи від тієї, кому вдалося"

Тара Шустер

Якщо ваше життя летить під три чорти, ви не знаєте, як вилізти з провалля, в яке скотилися, та знайти внутрішні ресурси, тоді вам точно до Тари Шустер.

Вона просто, легко та з гумором розповідає, як їй вдалося подолати нелегкий шлях від психопатки-наркоманки із неблагополучної сім`ї до успішної письменниці та драматурга, віце-президента із талантів та розвитку американського кабельного телеканалу Comedy Central.

Тут чимало корисних порад. Особливо для жінок.

У цих книгах знайдете чимало цікавого та мотивуючого на досягнення бажаного

"Мрії здійснюються! Як перетворити життя на казку"

Барбара Шер

Назва книги надзвичайно промовиста. Кілька разів її перечитувала, й щоразу знаходила щось нове.

Випробувала на собі кілька методик від Барбари Шер. Допомогло. Тож, якщо хочете довідатися, як досягнути особистого щастя, знайти справу усього життя, подолати сумніви та страхи й віднайти внутрішню гармонію, мерщій за "Мрії здійснюються!".

"Мистецтво досягати бажаного"

Девід Шварц

Усі ми прагнемо більшого – в особистому житті, роботі, спорті, захопленнях тощо. Та як знайти стимул досягати бажаного?

Експерт і професор з питань мотивації зібрав низку порад, як заробити більше грошей, мати вплив, стати щасливішими і бути режисером власного життя.

Я переконана, що кожен з нас має шалений потенціал, і нам до снаги підкорити будь-яку мрію.

Тут є є відповіді на питання

Тетяна Калашнюк, експерт з комунікацій, спеціально для УП.Життя

Титульна світлина choreograph/Depositphotos

Вас також може зацікавити:

Продане щастя. Як маркетологи маніпулюють бажаннями людей

50 бажань: дівчина згасла від раку, не встигнувши здійснити все, про що мріяла

"Встигнути до смерті": Як список бажань онкохворої журналістки змінював її життя

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні