Держкіно профінансує 10 "короткометражок" за підсумками конкурсу

— 24 травня 2011, 16:28

Державна агенція України з питань кіно (Держкіно) проведе конкурс, за результатами якого профінансує близько 10 короткометражних фільмів.

"Уже цього року ми будемо фінансувати близько 10-ти режисерських короткометражних дебютів, що пройдуть конкурс", - зазначила директор Держкіно Олена Копилова, яку цитує Інтерфакс-Україна.

За її словами, у бюджеті на 2011 рік передбачено 111 млн. грн. на державне фінансування кінопроектів: 61 млн. грн. в рамках держзамовлення і 50 млн. грн. в рамках держпідтримки.

"Цього року буде проведено великий конкурс проектів, в тому числі і повнометражних, що фінансуються за програмою державної підтримки, тобто часткового фінансування з боку держави - у відповідності із законом України про кінематограф, до 50% фінансування", - сказала Копилова.

Вона також зазначила, що в умовах конкурсу записано, що він буде проходити кожного року: весною та восени.

В свою чергу, міністр культури Михайло Кулиняк повідомив, що наказ про проведення конкурсу знаходиться у Міністерстві юстиції. Як тільки він пройде реєстрацію, буде оголошено перший конкурс цього року.

Нагадаємо, цього року український кінорежисер Марина Врода отримала "Золоту пальмову гілку" за фільм Кросс у номінації "Кращий короткометражний фільм" у Каннах.

Реклама:

Головне сьогодні