Раду Поклітару пішов з театру, який очолював більше року

— 18 жовтня 2013, 17:04

Про це пише ZN.UA з посиланням на власні джерела.

Як повідомила у коментарі "Українській правді. Життя" керівник PR-служби Раду Поклітару Наталя Рудник, він залишатиметься у музичному театрі, але як безпосередній керівник балету.

"Посаду художнього керівника, йому довелося залишити", - повідомила вона.

За інфорамцією "Дзеркала тижня", що Поклітару був змушений відмовитися від посади в театрі через надмірну завантаженість та великої кількості проектів, в яких він бере участь.

Художнім керівником Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва призначений театральний режисер, творець фестивалю "Гогольфест" Владислав Троїцький.

Як повідомили в Головному управлінні культури і мистецтв Київської міськадміністрації, подання на призначення Владислава Троїцького вже готове, всі необхідні для цього документи зібрані.

"Ми, сподіваючись що Владислав Троїцький очолить театр, запросили його"​​, - розповіла ZN.UA керівник Головного управління культури і мистецтв КМДА Світлана Зоріна.

"Ми сподіваємося, що йому вдасться зберегти найкраще, що є в репертуарі театру, внести у творчий процес пошук, експеримент, залучити в колектив відомих режисерів і диригентів Ми очікуємо від Владислава Троїцького цікаві новаторські проекти", - зазначила Світлана Зоріна.

Нагадаємо, що Раду Поклітару очолював Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва з червня 2012 року.

Як відомо, 17 травня 2013-го року, головний хореограф балету Раду Поклітару звернувся до міністерства культури із проханням надати колективу "Київ модерн-балету" статус "національного".

Між тим, відповідь у міністерстві надали 21-го червня, факсом, прямо під час прес-конференції, яку спеціально було організовано у якості останнього шансу для порятунку балету.

Однак у держави знайшлося вагомих причин, аби надати "Київ Модерн Балету" статус "національного".

Після розголосу у ЗМІ, син президента Віктор Янукович написав листа міністрові культури, у якому просить надати "Київ Модерн-Балету" статус "національного".

В інтерв'ю "Українській правді" міністр культури Леонід Новохатько заявив, що "Київ модерн-балет" – це товариство з обмеженою відповідальністю, створене в 2006 році, тобто приватна структура, і міністерство культури не має ніяких підстав, повноважень або можливостей зробити його національним і посадити на державний бюджет, як би це хотілося Раду Поклітару".

Реклама:

Головне сьогодні