Тест

У Нацмузеї обіцяють зробити виставку багатств із Межигір'я. Фото

Про це повідомляє Сергій Андрушко у статті для "Чесно".

Значна частина експонатів, які покажуть українцям в НХМУ, – це подарунки Януковичу.

Януковичу дарували цінні подарунки не лише чиновники, генеральні прокурори та народні депутати. Коштовні дари йому передавали і державні органи.

Для подарунків Януковичу були свої стандарти: до подарунків мав бути доданий їхній опис із вказівко, від кого саме та у чому його цінність.

Наприклад, на книзі "Мінея", виготовленій у 1789 році (подарунок голови контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва) вказано, вона "занесена до каталогу особливо рідкісних слов'янських стародрукарських книг".

Віктор Ющенко подарував Януковичу книгу Тараса Шевченка "Гайдамаки", надруковану у 1886 році.

Віктор Пшонка у своєму стилі подарував амфору італійської фірми "Baldi". На сайтах схожі амфори коштують 8-10 тисяч доларів.

Дмитро Тимченко подарував Януковичу самого Януковича – статуетку з написом на ній "Символ нашої перемоги".

Депутат Володимир Макеєнко подарував екс-президенту набір "Лебідь" – підставку під горілку та ікорницю зі срібла 925 проби вагою у 1 кілограм222 грами.

Серед іншого Януковичу дарували шкіру крокодила, тарілку авторства Пабло Пікассо, книгу "Апостол" (1574 р.) Івана Федорова та низку інших стародруків і цінностей.

Як відомо, раніше повідомлялося про те, що у Межигір'ї знайшли картину, вартістю 6 млн. доларів та ймовірні роботи Шишкіна і Айвазовського.