Музичний тиждень: танці будистських монахів під Beastie Boys, Metallica вбила мрії фанів Боуї, Daft Punk та ін.

Також у дайджесті музичних новин: Peter Gabriel не приїде у Київ "з міркувань безпеки", нові Linkin Park та Basement Jaxx, Arctic Monkeys переспівали Tame Impala, у Санкт-Петербурзі закривають котельню Цоя, нові кліпи Savages та Metronomy.

Peter Gabriel не приїде у Київ "з міркувань безпеки"

Марафон скасованих концертів в Україні продовжується. Цього разу до нього долучився Пітер Гебріел. Концерт мав відбутись 10 травня у київському Палаці Спорту.

"Безпека гастрольного персоналу та обладнання не може бути гарантована у зв'язку з хвилюваннями в Україні", – офіційне пояснення менеджменту Гебріела. Деталі повернення квитків слід очікувати на Facebook-сторінці концерту.

Нагадаємо, раніше Пітер Гебріел одним з небагатьох відмінив виступ у Росії "через теперішню російську агресію в Україні".

Фото wikimedia.org

Новий трек Linkin Park

Деталі наступного альбому LP ми вже публікували раніше, тепер з'явилась ще одна свіжа пісня. Хлопці явно загрались і занудились, але все одно лишаються улюбленцями української молоді, тож нові пісні – це, перш за все, привід для туру. Яким би не був наступний альбом, у Києві Linkin Park все одно зібрали б значний натовп.

Metallica на чолі головного фестивалю Британії

Ім'я останнього хедлайнера Glastonbury тримали в таємниці настільки довго, що меломани почали будувати найсміливіші здогадки – раптом це буде Девід Боуї з першим шоу за вісім років або Daft Punk.

Але найбільший фест Британії очолить усього лише Metallica. "Найгірший секрет в історії рок-н-роллу розкритий", – іронічно коментують новину самі учасники гурту. Також хедлайнерами Glastonbury стануть Arcade Fire і Kasabian.

Фото wikimedia.org

Нові Basement Jaxx

Трохи клубних танців. Електронний дует Basement Jaxx представили новий трек, який лунатиме на всіх європейських танцполах цього літа. Перша звістка з майбутнього сьомого альбому.

Arctic Monkeys переспівали Tame Impala

Коли Алекс Тернер з Arctic Monkeys переспівує чужі пісні, вони перетворюються за стилем на його власні.

Кінець "Камчатки"

Після травенивих свят у Санкт-Петербурзі закриють культову котельню на Англійській набережній, де працювали музиканти, письменники та художники з початку 80-их років.

Саме тут, зокрема, вимазаний вугільним пилом Віктор Цой вигадував одні з кращих пісень гурту "Кино". У міфології пітерського андерграунду ця котельня відома як "Камчатка". Саме їй Цой присвятив однойменну пісню. Поруч із котельнею навіть встановлено меморіальну дошку з портретом музиканта.

Кліп тижня

Чотири суворих кобіти з Лондону Savages дають підкурити усім чоловікам у жанрі пост-панк. Цього разу – з 10-хвилинним лайв-кліпом на трек "Fuckers", що не увійшов до минулорічного дебютника, але виданий на вінілі у свіжому EP. У кліпі втілена мінімалістична, але потужна атмосфера лайвів гурту.

На контрасті – нове відео інфантильних Metronomy.

Наостанок

Відео для хорошого настрою попри все. Нещодавно пройшов пам'ятний MCA Day – річниця смерті Адама Яуча з хіп-хоп формації Beastie Boys. По всьому світу проходили різноманітні заходи, але найяскравіший відбувся в Нью-Йорку, на Union Square.

Присвята під назвою "Будистські монахи". Як відомо, Яуч і сам був відданним будистом і захисником прав Тібету. Тож танцюють всі!

Реклама:

Головне сьогодні