Експерти РПР розкритикували стратегію розвитку української культури міністра Кириленка

— 21 травня 2015, 15:42

Віце-прем'єр з гуманітарної політики, міністр культури В'ячеслав Кириленко нещодавно запропонував громадськості обговорити довгострокову стратегію розвитку української культури.

Есперти Реанімаційного пакету реформ, що займаються питаннями культури, проаналізували стратегію міністра Кириленка і прийшли до невтішних висновків.

"Нинішня стратегія являє собою поверхневий документ, який не охоплює значну частину проблем сфери", – написали у відкритому листі експерти РПР.

На думку експертів, міністерством було змарновано досвід уже напрацьованих програм, створених громадськими організаціями.

"На зборах робочої групи представниками міністерства було висловлено негативне ставлення до всіх існуючих матеріалів, що демонструє закритість і нездатність нинішньої команди взаємодіяти з громадянським суспільством. До того ж, документ не відображає значну частину завдань прописаних в коаліційній угоді і президентської стратегії сталого розвитку "Україна–2020", – пишуть вони.

У зв'язку з цим вони звернулися до прем'єра Арсенія Яценюка, заступника глави АП Дмитра Шимківа, а також народних депутатів з проханням звернути особливу увагу на ситуацію з реформами в культурній сфері.

Ще раніше художники-учасники Українського національного павільйону на 56-ій Венеційські бієнале висловили "глибоку подяку" вітчизняному Мінкульту за його повну відсутність на бієнале.

Група Культура РПР: Наталія Кривда, Мар'яна Матвейчук, Володимир Кадигроб, Лариса Бабій, Віктор Рубан, Сергій Галетій, Антон Корвін-Піотровський, Олександр Білера, Салата Олена, Лариса Артюгіна, Олександр Остапенко, Лариса Венедіктова, Вікторія Колеснікова

Реклама:

Головне сьогодні