У "Херсонесі" кажуть, що не вивозять експонати до Ермітажу та розповідають про велику дружбу з ним

— 22 жовтня 2015, 16:21

Про це йдеться на сайті закладу.

Зокрема, колектив каже, що слова народного депутату України, керівника постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) Людмили Денисової не відповідають дійсності.

Крім того, колектив музею розповідає про стосунки між Херсонесом та Ермітажем. Мовляв, співробітники Ермітажу активно брали участь у розкопках памятників Херсонесу та допомагали у створенні Візантійської експозиції.

"Стосунки Херсонеса і Ермітажу останні 15 років ґрунтуються на Договорі про співпрацю, пролонгація якого відбулася в 2014 році. Ми проводимо спільні дослідження на фортеці Чембало; відновила роботу експедиція Ермітажу на Херсонеському городищі. Усі археологічні колекції, що містять матеріали розкопок, надходять виключно до фондів заповідника. Висококваліфіковані реставратори Ермітажу надають допомогу в збереженні археологічних пам'яток Херсонеса", - пишаються дружбою співробітники музею.

У музеї вказують на те, що всі археологічні колекції, що містять матеріали розкопок, надходять "виключно у фонди заповідника".

Як відомо, раніше Денисова зазначила, що до музею Ермітаж (Санкт-Петербург) вивозять експонати з музеїв Криму, в тому числі унікальні колекції з "Херсонеса Таврійського".

Денисова зазначила, що громадяни України з інформаційних джерел дізнаються також про вивезення в Ермітаж колекцій із Судака, з Центрального музею Тавриди в Сімферополі.

На сайті російського уряду 20 жовтня опублікували розпорядження про включення більше 220 об'єктів на території Криму і Севастополя до списку культурних об'єктів федерального значення.

У зв'язку з цим міністерство культури України заявило про протиправність цих дій з боку Росії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні