Жадан, Роговцева, Макаров визначать, хто отримає премію Шевченка

— 25 грудня 2016, 09:30

Президент Петро Порошенко підписав указ про склад комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Згідно з указом, оприлюдненим на сайті комітету, його головою є письменник Юрій Щербак.

Письменник Сергій Жадан став членом комітету Шевченківської премії. Фото proudofukraine.com

До складу Комітету за згодою увійшли 25 українських діячів культури. Серед них: письменник Сергій Жадан, акторка Ада Роговцева, журналіст та телеведучий Юрій Макаров, співак Тарас Петриненко, кінорежисер Мирослав Слабошпицький, акторка Наталія Сумська, актор Олексій Богданович, театральний режисер Дмитро Богомазов, художник Анатолій Криволап, композитор Юрій Ланюк, літературознавець і видавець Ростислав Семків та інші.

Акторка Ада Роговцева обрана членкинею комітету Шевченківської премії. Фото bezkino.com

Нагадаємо, головою комітету Порошенко призначив Щербака на початку березня цього року.

[L]У 2016 році премію у сфері музичного мистецтва має хореограф Раду Поклітару за балет-триптих "Перехрестя" (2012 рік), балети "Лебедине озеро" (2013 рік), "Жінки в ре мінорі" (2014 рік), "Довгий різдвяний обід" (2014).

У сфері концертно-виконавського мистецтва лауреатом названа народна артистка України, солістка Національного академічного театру опери та балету ім. Шевченко Анжеліна Швачка за виконання провідних партій в операх і популяризацію української музичної спадщини.

Лауреатом премії у сфері образотворчого мистецтва оголошений народний художник України Михайло Гуйда за цикл робіт "В єдиному просторі".

У сфері кінематографа Порошенко присудив премії Шевченка засудженому в Росії українському режисерові Олегу Сенцову, а в галузі публіцистики і журналістики - колишньому депутату Верховної Ради, письменнику і дисиденту Левку Лук'яненку.

Раніше також повідомлялося, що літературознавець і викладач Києво-Могилянської академії, видавець Ростислав Семків,став в.о. директора державного Інституту книги.

Реклама:

Головне сьогодні