Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" екранізують

— 24 січня 2017, 13:50

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" екранізує українська компанія FILM.UA, яка розпочала переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції.

Продюсером стрічки на партнерських засадах стала Надія Зайончковська.

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" екранізують. Фото ostroh.info

За словами Софії Андрухович, під час роботи над книгою вона не думала про можливу екранізацію, проте коли роман було опубліковано, письменниця отримувала відгуки українських, австрійських та польських читачів про його кінематографічність.

"Коли ж зрозуміла, що цього разу все серйозно — зраділа. Сумніви були і стосувались вони невпевненості щодо того, чи не варто зачекати на когось іншого, хто точно не зіпсує ідею. Було дуже приємно, що моя книжка надихає, що людям з нею хочеться працювати, перетворювати її на щось нове, надавати історії іншої форми, – розповіла Софія Андрухович.

За словами Софії Андрухович, під час роботи над книгою вона не думала про можливу екранізацію. Фото starylev.com.ua

Я впевнена, що сценарій і стрічка будуть дуже відрізнятися від оригінального твору. Думаю, це будуть зовсім інші твори — і це нормально. Я написала роман "Фелікс Австрія", за який відповідальна. За всім іншим буду з цікавістю і насолодою спостерігати і вболівати".

Книга стала бестселером в Україні, а вже у 2016 році в австрійському видавництві Residenz Verlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву "Паперовий хлопчик" ("Der Papierjunge"). Крім того, влітку 2016 року книгу було видано в Польщі.

Проект екранізації планують представити у в рамках European Film Market в Берліні.

[L]"Читаючи роман, я в якийсь момент усвідомила, що читаю не тільки для задоволення, а підсвідомо створюю перелік причин, чому книгу варто екранізувати. Я досить довго виношувала цю ідею, виклала її на папері. Перша ж зустріч із Софією підтвердила, що наші думки збігаються з трактуванням багатьох аспектів книги і подальшої адаптації до екранної версії, – поділилася продюсерка картини Надія Зайончковська.

Нагадаємо, "Фелікс Австрія" Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії "Книга року ВВС", а також отримав особливу відзнаку "Форму видавців" у Львові та премію "ЛітАкцент року".

А для поранених бійців АТО минулої зими записали аудіовиставу за цим романом Софії Андрухович.

Реклама:

Головне сьогодні