Ірина Вікирчак пішла з українського бюро програми ЄС "Креативна Європа"

— 14 лютого 2017, 11:09

Керівниця національного бюро програми ЄС "Креативна Європа" в Україні Ірина Вікирчак повідомила, що не продовжуватиме контракт із Українським центром культурних досліджень та не очолюватиме більше організацію.

Своє рішення Вікирчак пояснила відсутністю контракту та ресурсів для роботи, а також вимушеною волонтерською діяльністю.

"Вже другий місяць я працюю без контракту через реформування Центру, про що не була попереджена заздалегідь (про відсутність контакту та з/п, не про реформування). Надзвичайно складно працювати без ресурсів. Наприклад, на відрядження для участі у формальних та неформальних зустрічах Бюро програми, конференціях і т.д., без чого я не маю доступу до найактуальнішої інформації про конкурси та правила участі у них тощо, і, як наслідок, не можу проводити повноцінні консультації, семінари, воркшопи в рамках діяльності Бюро", – пояснила Вікирчак на Facebook.

Для збільшення натисніть на зображення

Вікирчак розповіла, що продовжуватиме проводити консультації приватно для підтримки потенційно сильних проектів.

[L]"На 2017 рік поставлена ціль про роботу із європейськими колегами щодо співпраці із українськими закладами культури, ГО, муніципалітетами і тд. Початок уже не вдався, бо я не отримала підтримку на учать у зустрічі Бюро з 38 країн на Берлінале", – написала Ірина.

Нагадаємо, на початку року представниця громадського сектору Оля Жук пішла з посади керівника відділу культурної дипломатії МЗС України.

Своє звільнення Жук пояснила також фінансовими причинами, зазначивши, що все одно не збирається "ставити хрестик" на культурній дипломатії".

Оля Жук приєдналася до команди МЗС України в лютому 2016 року, а з липня 2016 року до січня 2017-го очолювала новостворений відділ культурної дипломатії, що увійшов в Управління публічної дипломатії Політичного департаменту МЗС.

Реклама:

Головне сьогодні