Вийшов перший тизер байопіку про Лесю Українку. ВІДЕО

— 25 лютого 2019, 17:27

До 148-го Дня народження Лесі Українки оприлюднили перший тизер байопіку про життя поетеси.

Фільм "Леся українка. Узлісся" почали знімати восени 2018 року, повідомляє на своєму сайті продакшн-компанія JS Films.

Фото Facebook

У перших оприлюднених кадрах найтрагічніші моменти життя жінки – дні перед смертю Сергія Мержинського, душевні муки від передчуття втрати коханого.

Саме у цей період поетеса написала одну зі своїх найвідоміших поем "Одержима".

Режисером фільму стала грузинка Нана Джанелідзе. Це її перша робота в Україні. Фільм вийде за підтримки Українського культурного фонду.

"У майбутньому фільмі, як і у тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки", – кажуть продюсери фільму Юлія Сінькевич та Марія Москаленко.

"Ми всі звикли до портрета на шкільній стіні та сухих фактів, які викладали нам вчителі літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, із глибокими почуттями. Ми відтворимо образ справжньої жінки-енігми, розповімо про всі містичні та контроверсійні повороти її долі", – додають вони.

Роль Лесі Українки виконує українська акторка Дар'я Полуніна.

Зйомки тизеру проходили в Голосіївському парку у Києві та у фотостудії. Над тизером працювали компанії JS Films та FX FILMS Georgia.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні