Українка стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу 

Софія Кочмар-Тимошенко  — 22 вересня 2020, 15:24

Оксана Линів, яка народилася у Львові, відкриватиме Вагнерівський фестиваль у 2021 році новою постановкою "Летючого Голландця".

Вона стане першою жінкою-диригенткою в 145-літній історії Байройтського театру.

Те, що у Байроті вперше диригуватиме жінка стало відомо ще минулого року і це вже було скандалом в світі опери, але ім'я керівниця фестивалю Катріна Вагнер тримала в таємниці дотепер.

21 вересня офіційно оголосили, що нею стала українка Оксана Линів.

Оксана Линів, яка народилася у Львові, відкриватиме Вагнерівський фестиваль у 2021 році

Оксана Линів родом з Бродів на Львівщині.

Музичну освіту здобула в Львівському музучилищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії імені Миколи Лисенка.

Українська диригентка працювала на сценах найбільших оперних театрів світу: Баварська державна опера, Берлінська державна опера, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Theater an der Wien.

З 2014 по 2017 рік працювала музичною асистенкою музичного директора Баварської державної опери Кирила Петренка. А потім стала головною диригенткою Опери та філармонійного оркестру в Граці, Австрія.

Байройтський оперний фестиваль був заснований у 1876 році у новозбудованому оперному театрі з унікальною акустикою, проектованому за власною ідеєю відомого німецького композитора Ріхарда Вагнера.

Це ключова мистецька подія Німеччини, її традиційно щороку відкривають за участі канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

Вас також може зацікавити:

Як диригент Віктор Гуцал доводить, що народне є сучасним

Володимир Сіренко: Найголовніше у професії диригента – це воля

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні