7 нових книг осені, які варто прочитати

Софія Кочмар-Тимошенко  — 7 листопада 2020, 10:30

Осінь традиційно асоціюється із теплою ковдрою, чашкою гарячого напою і захопливим чтивом.

Тож ми обрали сімку найцікавіших осінніх новинок.

Теми цих книг присвячені актуальним питанням, а сюжети демонструють нам дивовижний світ людського буття.

"Ідентичність. Потреба в гідності й політика скривдженості"

Френсіс Фукуяма

Ідентичність. Френсіс Фукуяма

Книга американського філософа, політичного економіста і публіциста японського походження Френсіса Фукуями. Він розповідає, як прагнення до ідентичності змінює карту світу.

Автор аналізує, чи зможе суспільне різноманіття підтримувати ліберальну демократію, а не підривати? Що криється за бажанням жінок отримувати не менше, ніж чоловіки?

Френсіс переконаний: до змін і рухів призводять не стільки економічні важелі, як бажання, щоб ідентичність та гідність окремих людей чи груп було визнано. І це підтвердила навіть Революція Гідності 2013-2014 років.

"Між свободою і рівністю існує внутрішній конфлікт: зростання свободи часто призводить до посилення нерівності, тимчасом як спроби зрівняти результати обмежують свободу".

Книга для тих, хто цікавиться сучасними політичними процесами та стурбований занепадом політичних інститутів, кризою демократичних режимів й приходом до влади популістів.

"Наввипередки. Як стати єдинорогом серед океану віслюків"

Макс Лукоминський

Наввипередки. Як не стати єдинорогом серед океану віслюків.

"Якщо у вас сьогодні виникла геніальна ідея, можливо, уже вчора хтось почав її втілювати".

Сьогодні важко знайти нішу, в якій попит перевищує пропозицію. Кількість гравців зростає щодня, а з нею збільшується й конкуренція.

Ця книжка для фахівців різних сфер діяльності, яких цікавить світ бізнесу та маркетингу. Для тих, хто зупинився за крок до запуску власного бізнесу, і для тих, хто керує бізнесом багато років. У ній підказки та поради щодо побудови успішного бізнесу.

Макс Лукомінський розповідає про те, що лежить в основі успіху відомих брендів і як сучасні українські компанії стають видатними. Ідеї, викладені в цій книжці, допоможуть правильно спрямувати енергію у працю.

"Це Маґрітт"

Аллмер Патрішія

Це Магрітт

Яскрава ілюстрована біографія із серії книг про митців.

Рене Маґрітт відомий бельгійський художник та представник сюрреалізму.

У цій ілюстрованій біографії зібрано репродукції картин, фотографії, важливі моменти життя художника, що дають ключ до розуміння його мистецтва.

Картини Маґрітта справжні ребуси, які неможливо до кінця розгадати. Вони ставлять питання про суть буття, і кожен у них знаходить власні відповіді.

Книга сподобається тим, хто цікавиться напрямом сюрреалізму, творчістю Рене Маґрітта й мистецтвом ХХ століття загалом.

"Води слонам"

Сара Груен

Води слонам

Дивовижний, пронизливий і рідкісний роман від канадської письменниці Сари Груен.

Для головного героя цієї книги світ цирку став одночасно спасінням і справжнім адом. Осиротілий Яков опинився там, бо втратив вдачу. Тоді був саме початок Великої депресії, і йому пощастило мати хоч якусь роботу.

У книзі спогади його молодості про світ, повний виродків і клоунів, болю, гніву і пристрасті; кохання, жорстокості і людяності.

Він знайомиться з Марлен, а ще з неслухняною слонихою на ім'я Розі, яка додає найбільший сюрприз книзі.

Роман з захоплюючою історію та настільки привабливими персонажами, що по однойменному бестселеру буввідзнятий кінофільм режисером Френсісом Лоуренсом.

"Старша Едда"

Старша Едда

Старша Едда це збірка давньоісландських пісень про богів і героїв скандинавської міфології та історії. Віталій Кривоніс уперше переклав видання українською.

"Старша Едда", безперечно, знаковий твір середньовічної європейської літератури. У піснях, що записані приблизно вісімсот років тому в Ісландії, містяться основні знання зі скандинавської міфології.

Це величні картини створення і загибелі світу, пригоди Тора, Локі, Одіна, витівки тролів та інші образи героїв і сюжети, що надихали й досі надихають митців.

Для кращого розуміння твору текст супроводжується коментарями, а також ілюстраціями Вільяма Коллінгвуда з англомовного видання "Старшої Едди" 1908 року.

"Історія відеоігор в коміксах"

Джонатан Геннесі, Джек МакҐовен

Історія відеоігор в коміксах

У сучасному світі відеоігри це колосальна індустрія розваг, яка живе окремим життям й об'єднує величезну армію фанатів.

У книзі історія про те, як відбулося їх зародження до створення сучасних ігор на базі додатків, таких як Angry Birds та Pokemon Go.

Тут зібрано найцікавіше про розробників ігор та найвідоміших гравців.

Яскраві та динамічні ілюстрації супроводжують розповідь про те, як відеоігри стали окремим видом мистецтва та бізнесу та як вплинули на суспільство. "Історія відеоігор в коміксах" розкриває це неймовірне явище сьогодення.

"Ілюзія ефективності"

Віра Валлє

Ілюзія ефективності

Жертвами неефективності не народжуються ними стають. Яким чином це відбувається розповідає українська дослідниця Віра Валлє у своїй книзі.

Авторка описує, як ми стаємо жертвами фейків, шахрайства і брехні, робимо безглузді речі, ухвалюємо неефективні або навіть шкідливі рішення.

У книзі порушується проблема дезінформації, фішингу в економіці й політиці, кризи суспільства в епоху пост-правди, а також масового споживання.

"Люди з радістю віддають гроші, щоб їх зробили щасливими, успішними, багатими і розумними, не усвідомлюючи, що багатими і розумними вони можуть зробити себе тільки самі".

"Ілюзія ефективності" допоможе зрозуміти, як уберегти себе від маніпуляцій і зберегти відчуття реальності.

Книга зацікавить того, хто хоч раз у житті ставив під сумнів нав’язані ззовні поширені стереотипи і доцільність усього, що відбувається у нашому світі.

Добірка підготована за сприяння видавництва "Фабула"

Вас також може зацікавити:

Дізнатися більше: 5 книг про науку, космос, гени та хімію життя

7 дитячих книжкових новинок від українських видавництв

Що почитати: 10 книжок, від яких ви не зможете відірватися на карантині

7 знакових книжок української малої прози

Як знайти фільм або книжку, які схожі на ваші улюблені

30 україномовних Youtube-каналів на будь-який смак. ДОБІРКА

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні