Клопотенка включили до списку професіоналів, що змінюють світову гастрономію

Катерина Хорощак — 20 квітня 2021, 17:17

Шеф-кухар Євген Клопотенко став єдиним українцем, якого організатори всесвітньо відомого рейтингу The World's 50 Best Restaurants включили до списку 50 Next – переліку професіоналів, які змінюють гастрономію.

Журі ренкінгу 50 Next відмітило роботу Євгена з покращення гастрономічної культури в Україні та популяризації української кухні у світі.

За словами Євгена Клопотенка, включення українського шеф-кухаря до списку 50 Next означає, що Україна з’явилася на гастрономічній мапі світу.

"Той факт, що представники ренкінгу 50 Next звернули увагу на Україну та обрали мене до списку – величезна перемога для України, бо це вперше наша країна відзначена у світових ресторанних рейтингах такого рівня.

Це відкриває величезне вікно можливостей, в Україні багато талановитих шефів, які заслуговують на світове визнання", – розповів Клопотенко.

Євген Клопотенко. Фото із його Facebook

50 найкращих журі обрало з поміж більш ніж 700 претендентів.

До списку 50 Next увійшли молоді люди до 35 років зі всього світу, які своїм підходом до роботи розширюють кордони гастрономії – не лише шеф-кухарі, але й незалежні винороби, фермери, вчені та митці, у фокусі яких їжа у всіх її проявах.

Довідка:

50 Next – ініціатива організаторів рейтингу The World's 50 Best Restaurant, який з 2002 року визначає найкращі ресторани світу.

Щороку журі, яке складається з більш ніж з 1000 кулінарних експертів, називає 100 найкращих ресторанів світу.

Вас також може зацікавити:

Google з Ростуризмом включили борщ до топ-10 традиційних російських страв

Чому молекулярні голубці та вареники із авокадо – це не сучасна українська кухня

Рецепти улюблених страв Борисова, Клопотенка, Кацуріна та Запорожця: що їдять київські ресторатори

6 рецептів сніданків, салатів і супів від шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні