Google з Ростуризмом включили борщ до топ-10 традиційних російських страв

Катерина Хорощак — 20 квітня 2021, 15:55

Google Росія і Федеральне агентство з туризму запустили на платформі Google Arts & Culture проєкт "Розкуси Росію", де опублікували список 10 російських страв, серед яких і український борщ.

Це енциклопедія регіональних кухонь країни з історією, а також тенденціями в сучасній російській ресторанної культури, пишуть на сайті Ростуризму.

"Історія борщу йде у глибину століть, але в ХХ столітті цей простий і ситний суп став основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста. За традиційним рецептом борщ варять з борщівником", – так описують в Росії український борщ.

Страву, зокрема, назвали "збірною назвою різних супів із кислим присмаком".

На сайті проєкту зазначають, що існують різні рецепти борщу, наприклад, борщ по-українськи – з тертим салом і часником, борщ по-московськи – з беконом, сосисками та вареною яловичиною і борщ по-флотськи – з червоним перцем і копченою свининою.

Фото: Usenko/Depositphotos

У список топ-10 страв, окрім борщу, входять:

  • окрошка,
  • вінегрет,
  • салат Олів’є,
  • сирники,
  • пельмені,
  • гречана каша,
  • шашлик,
  • бефстроганов,
  • млинці.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики внесло борщ до списку нематеріальної культурної спадщини України.

Також Україна подала офіційну заявку на включення борщу до списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

"Українське номінаційне досьє складається з понад 700 сторінок документальних доказів того, що борщ походить з України, він тісно переплетений з українською культурою в таких речах, як, наприклад, весільні та похоронні традиції, та широко споживається по всій країні", – заявили у Мінкульті.

Про український борщ від 1584 р. з історичними приправами

Вас також може зацікавити:

Чому молекулярні голубці та вареники із авокадо – це не сучасна українська кухня

Українська кухня, про яку написали у Michelin: як київський шеф-кухар переосмислює традиційні рецепти

5 рецептів українського борщу, які вам смакуватимуть

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні