Виробник Gibson виставить на аукціон 4 синьо-жовті гітари, щоб допомогти Україні

Діана Кречетова — 8 вересня 2022, 18:18

Американська компанія-виробник гітар Gibson розіграє на аукціоні лімітовану серію із чотирьох електрогітар, розфарбованих у кольори українського прапора.

Синьо-жовті музичні інструменти спеціально створили для того, щоб продати їх і допомогти Україні під час війни, повідомляють в Instagram-профілі бренду.

"Україна перебуває в розпалі битви, і хоча ми підтримуємо та схвалюємо гітари замість зброї, відправка гітар в Україну наразі мало допоможе чи підтримає. Настане час відновлення, і ми хочемо допомогти", – наголошують у компанії.

Благодійний аукціон розпочнеться після того, як бренд відправить електрогітари у турне. Їх передаватимуть від артиста до артиста "як демонстрацію єдності для збору коштів".

Фото: Компанія-виробник гітар Gibson в Instagram

Онлайн-торги на платформі Julien's Auctions розпочнуться 10 листопада, а вже на наступний день, 11 числа, відбудеться аукціон у прямому ефірі.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: Трагедія та мистецтво: французька мисткиня створює колажі про війну в Україні. ФОТО

На аукціоні також розіграють 1500 артефактів і пам’ятних речей найвидатніших музикантів світу: The Beatles, Eddie Van Halen, Курта Кобейна, Queen, Елвіса Преслі, Майкла Джексона, Мадонна, Елтона Джона, Боба Ділана, Еріка Клептона, Шер, Боба Марлі, Джимі Хендрікса та інших.

Виручені за синьо-жовті гітари кошти спрямують на гуманітарну допомогу, зокрема британському фонду Disasters Emergency Committee, який допомагає людям, що постраждали від катастроф та гуманітарних криз у всьому світі. Також гроші також підуть на відновлення музичних програм в Україні після завершенню війни. Торги триватимуть до 13 листопада.

Читайте також: На кошти з продажу картини Примаченко купили 125 автівок для ЗСУ

Реклама:

Головне сьогодні