"Все стає очевидним, коли бачиш друзів у бліндажах". Британський актор згадав про українських колег, які захищають країну

Марія Кабацій — 17 січня 2023, 14:58

Британський актор Джеймс Нортон, відомий за серіалами "МакМафія", "Чорне дзеркало" та фільмами "Ціна правди", "Північ: Сага вікінгів" згадав про українських кінематографістів, які наразі захищають країну на розв'язаній Росією війні.

Нортон, який зіграв головного героя у історичному фільмі про Голодомор "Ціна правди" (Mr Jones) режисерки Аґнєшки Голланд, в інтерв'ю виданню The Independent розповів, що роль журналіста з Уельсу Гарета Джонса, який намагався розповісти світові про сталінський злочин, а також зйомки у британській телеадаптації "Війна і мир" (War and Peace) за кілька років до цього, змусили його стежити за подіями в Україні.

Актор також пригадав, як у жовтні 2021 року в російській столиці зірвали показ фільму "Ціна правди":

"Востаннє, коли його показували в Москві, прийшли озброєні люди в масках і перервали показ. І влада в Росії допитувала людей, які влаштували показ фільму, а не цих озброєних людей. Це було санкціоноване державою закриття показу фільму".

Нортон розповів, що досі підтримує зв’язок зі своїм українським перекладачем, з яким працював на зйомках фільму.

"В останніх повідомленнях, які я отримав від нього, він просить гроші на купівлю інфрачервоних окулярів, щоб бачити російських солдатів і влучати в них. Ми знімали цей фільм в Україні, і ці кінематографісти, митці зараз воюють. Це просто божевілля. Тому, як і всі, відчував цю безпорадність. Але все стає очевидним, коли бачиш друзів у бліндажах, які просять про військову допомогу", – зазначив він.

Джеймс Нортон на зйомках "Ціни правди". Фото: FILM.UA

Читайте також: Історична драма "Щедрик" за два вікенди зібрала в прокаті 3,5 млн гривень

Реклама:

Головне сьогодні