Співачка Roxolana відкрила фестиваль у Нідерландах і розгорнула український прапор. ВІДЕО

Марія Кабацій — 5 травня 2023, 16:25

Українська співачка Roxolana у п'ятницю, 5 травня, відкрила фестиваль до Дня визволення в Нідерландах. Також вона зустрілася з прем'єр-міністром Марком Рютте і подякувала йому за допомогу Україні.

Читайте УП.Культура у Telegram

Roxolana виступила на фестивалі у місті Зволле на запрошення найпопулярнішої співачки Нідерландів Froukje. Цьогоріч її було обрано амбасадоркою святкування Дня визволення – щорічного державного масштабного свята з нагоди визволення країни 5 травня 1945 року від нацистських окупантів. В цей день по всій країні відбувається 14 фестивалів, Froukje запросила Роксолану виступити разом з нею на чотирьох сценах.

Froukje і Roxolana виконали спільну пісню, яка складається з двох найпопулярніших пісень обох виконавиць. Після свого виступу вони разом підняли український прапор, а українська співачка подякувала жителям Нідерландів за підтримку України.

Фото: Bas Schipper

Згодом Roxolana зустрілася з прем'єр-міністром Рютте, який напередодні мав зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, та подякувала йому за допомогу нашій державі у цей важкий час.

"Музика це потужний інструмент, проте неможливо захиститись нотами і акордами. Нам потрібна зброя і літаки-винищувачі, ми вдячні Нідерландам за цю підтримку", – сказала під час розмови з Рютте співачка.

Roxolana та Марк Рютте

Нідерландський прем'єр-міністр висловив співачці свої співчуття через загибель її звукорежисера Євгена Коваленка під час російського ракетного удару по Вінниці, що стався під час літнього туру співачки.

Читайте також: 13-річна українська співачка відмовилася ділити сцену з росіянином на фестивалі Sanremo Junior. ВІДЕО

Реклама:

Головне сьогодні