Загинув український актор та військовослужбовець Андрій Павленко

Анастасія Большакова — 11 грудня 2023, 11:32

Загинув український актор, режисер та військовослужбовець Андрій Павленко. Про це 10 грудня повідомила його дружина та акторка Дар’я Орєхова.

"Війна нікого не шкодує...війна забирає наших рідних і коханих! Війна забрала Андрія Павленка. День прощання з Андрієм повідомлю згодом! Р.S. я буду дуже сумувати за тобою коханий...", – написала Орєхова.

Читайте УП.Культура у Telegram

Андрій Павленко – український актор, фільмографія якого налічує більш ніж півсотні серіалів та фільмів. Серед найпопулярніших кінострічок, в яких Андрій брав участь: "Жіночий лікар", "Дев’ять життів Нестора Махна", "Ілюзія страху", "1941", "Лист очікування".

Павленко з початку повномасштабного вторгнення Росії пішов добровольцем на фронт. Згодом був поранений, а також тричі отримував контузію.

На загибель Андрія відреагували також представники театральної спільноти. Зокрема, актор Дикого театру Олесь Каціон написав:

"Друзі… Вчора пішов від нас у засвіти Андрій Павленко. Друг, талановитий актор, режисер-документаліст, військовослужбовець Збройних Сил України, люблячий батько та справжній патріот України. Це жахливе потрясіння для всіх, хто його знав".

Андрій Павленко. Фото: Дар'я Орєхова.

Він додав, що небайдужі можуть надіслати кошти на допомогу родині актора й опублікував уривок одного з віршів Павленка – "Мить", написаного 15 листопада 2023 року.

"Часу у миті не буває,

Бо кожна мить у часі - незабутня.

Тік-Так - цей такт прекрасний,

Так й Тік - разом назавжди.

І кожен знає той момент, що можна зупинити,

Коли приходить час,

Та мить, коли тобі час йти…

Ти йди, не зупиняйся,

І не дивися на годинник: він може зупинитись!

А мить твоя - така прекрасна!

Не зупиняйся, час,

Ти зачекай на мить…

Я не готовий, чуєш,

час, будь ласка!

Всього на мить.

Благаю, зупиняйся час від часу".

Нещодавно від важких поранень на фронті також загинув актор та військовослужбовець Збройних сил України Василь Кухарський.

Читайте також: На фронті загинув український письменник та волонтер Олександр Меньшов

Реклама:

Головне сьогодні