На фронті загинув військовослужбовець та працівник кіноіндустрії Руслан Володін

Анастасія Большакова — 11 грудня 2023, 17:34

На фронті загинув оператор-механік компанії Patriot Rental та військовий Руслан Володін. Про його загибель повідомили на сторінці кінофестивалю операторського мистецтва КІНОКО.

Читайте УП.Культура у Telegram

"Знову трагічна звістка. На війні загинув наш колега Руслан Володін, 1st Dolly механік Patriot Rental", – написали організатори фестивалю. Також вони закликали фінансово підтримати маму механіка.

У доробку Володіна були такі повнометражні фільми та серіали, як "Захар Беркут", "Кіборги", "Мирний-21" "Сторожова застава", "Незламна", "Нюхач" та багато інших.

Руслан Володін. Фото: Держкіно України.

На звістку про смерть Руслана відреагував його колега, режисер детективного серіалу "Нюхач" Артем Литвиненко.

"Русік..... Не можу це усвідомити....... Перебирав фото – і майже на всіх ти працюєш. В найважчі зміни, з овертаймом та недосипами - ти завжди посміхаешься, завжди в доброму гуморі. Справжній профі, надійний і "свій", тебе любили і поважали всі. Ти пішов добровольцем в перші ж дні. Не міг по іншому. В цьому весь ти. Війна, клята росія, забирає в нас кращих...." – написав Литвиненко.

Допомагати сім’ї механіка закликала засновниця компанії PATRIOT Ганна Устенко. Також вона повідомила, що поховання відбудеться наступного тижня.

"Руслан завжди був і залишиться Героєм для своїх батьків, для нас, для своєї країни! Залишиться в нашому серці назавжди…

Вклоняємося батькам! Молимося!", – написала Устенко.

Одразу після початку повномасштабного вторгнення Руслан Володін вступив до лав Збройних Сил України. За час служби він отримав звання лейтенанта і був командиром роти вогневої підтримки 205-го батальйону.

В одному з інтерв’ю для LIGAnet Руслан Володін розповів, що брав участь у великій кількості зйомок військових кінострічок. Він поділився, що кіно про війну кардинально відрізняється від життя.

"Я, як людина, яка в кіно працює, розумію, що це не життя. Життя – воно дуже відрізняється і воно більш непередбачуване. Сценарій можна писати, як тобі завгодно, а те, що відбувається – ніякому сценарію не підлягає", – розповідав Руслан Володін.

"Війна – це бруд, кров, піт і нещастя", – підсумував оператор.

Читайте також: Загинув український актор та військовослужбовець Андрій Павленко

Реклама:

Головне сьогодні