Письменника Бегбедера звинувачують у згвалтуванні і навіть ненадовго ув'язнили

Марія Кабацій — 13 грудня 2023, 14:34

У Франції відкрили справу проти французького письменника Фредеріка Бегбедера за звинуваченнями у зґвалтуванні. Через це у вівторок, 12 грудня, його заарештували на кілька годин.

Бегбедера затримала поліція міста По після того, як він прибув на допит у попередньому розслідуванні справи про імовірне зґвалтування зранку вівторка, повідомляє FranceBleu.

Інформацію про розслідування стосовно письменника підтвердив прокурор Родольф Жаррі. "На даному етапі попереднє розслідування має тривати", – зазначив він і додав, що поки що стосовно Бегбедера діє презумпція невинуватості.

У прокуратурі уточнили, що заяву на письменника влітку 2023 року подала молода жінка. Вона стверджує, що минулого літа в номері готелю мала з Бегбедером один сексуальний контакт за згодою, а згодом другий, але вже без згоди.

Бегбедер у Каннах у 2022. Фото: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Письменник під час допиту заперечив звинувачення проти нього. Його протримали під вартою кілька годин і відпустили. Після чого Бегбедер випустив офіційну заяву в саркастичному тоні.

"Дякую співробітникам поліцейської дільниці По за те, що вони прийняли мене у своєму приміщенні. Однак два застереження: курка карі була сухою, а …перед поліцейською дільницею точно не вистачає місць для паркування", – написав Бегбедер.

Це не перша справа проти скандально відомого письменника. У 2008 році він був заарештований за вживання і зберігання кокаїну.

Підтримка України

Французький письменник неодноразово бував в Україні: приїжджав презентувати свої книги та був діджеєм на вечірках. У 2007 році Бегбедер представляв українським читачам у Києві свій російський переклад роману "Ідеаль", в якому головний герой приїздить до Росії шукати нове обличчя для рекламної кампанії.

У 2016-му Бегбедер приїхав на презентації перших українських перекладів своїх чотирьох романів: "99 франків", "Кохання живе три роки", "Бесіди нащадка епохи" та "Уна і Селінджер". Всі чотири книги переклав письменник та перекладач Леонід Кононович.

Також цього ж року саме Бегбедер був зірковим гостем 23 Форуму видавців у Львові.

Читайте також: Фредерік Беґбедер: Війна від нас не так і далеко

Після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року письменник підтримав Україну. "Дорогі українці! Ще три дні тому я думав, що Зеленський – клоун, але тепер я знаю, що у нього найбільші яйця у всесвіті", – казав тоді він.

Бегбедер також закликав росіян зупинити війну проти України: "Будь ласка, прямо зараз – чиніть опір! Скажіть, що ви відчуваєте. Зупиніть цього шаленого диктатора. Ви не можете зберігати мовчання. Вам зараз це не дозволено – зберігати мовчання!"

Цього року письменник долучився до збору коштів на потреби ЗСУ у Миколаєві. Він був на благодійній вечері фонду Way of Peace у Парижі, де проходив аукціон з ексклюзивними лотами, які надали як відомі українці, так і представники інших держав на знак підтримки України.

Реклама:

Головне сьогодні