Про упередження щодо ЛГБТ. Вийшов трейлер комедії "Уроки толерантності"

Марія Кабацій — 13 грудня 2023, 16:04

Представили трейлер комедії Аркадія Непиталюка "Уроки толерантності". Стрічка вийде на великі екрани до Дня закоханих 14 лютого 2024 року.

Читайте УП.Культура у Telegram

Комедію про упередження українців щодо ЛГБТ-спільноти зняли за пʼєсою Ігоря Білиця "Гей-парад". Раніше в столичному Дикому театрі йшла однойменна вистава за цим текстом.

За сюжетом, українську родину Найдюків роками залякували "страшними" "чужоземськими" геями. Раптом з’являється державна програма євроінтеграції "Уроки толерантності", яка пропонує пільги родинам, за умови надання прихистку представникові ЛГБТ-спільноти.

Одного з головних героїв фільму – гея Васю – зіграв актор театру та кіно Акмал Гурєзов.

"Для нас було важливо знайти актора із наявним чоловічим стрижнем, на противагу кліше манірного та жіночного гея... Також ми опиралися на прототип реального гея, нашого знайомого, який виглядає маскулінніше за багатьох гетеросексуалів", – розповів режисер та співавтор сценарію фільму Аркадій Непиталюк.

Кадр з фільму "Уроки толерантності"

Інші головні ролі у фільмі зіграли відомі українські актори: Олена Узлюк, Олександр Піскунов, Олександр Ярема, Кароліна Мруга, Борис Георгієвський, Ніна Набока.

Творці фільму пояснили, що завдяки сатирі та висміюванню тригерних тем, прагнуть допомогти українцям спокійніше реагувати на незрозумілі речі, дійти до порозуміння, переоцінити цінності.

Кадр з фільму "Уроки толерантності"

Читайте також: П'ять українських фільмів потрапили до кваліфікаційних списків "Оскара 2024"

Реклама:

Головне сьогодні