Variety назвало 10 найгірших фільмів 2023 року

Марія Кабацій — 18 грудня 2023, 16:45

Американське видання Variety назвало десять найгірших фільмів 2023 року.

Читайте УП.Культура у Telegram

Список сформували із стрічок, які відібрали кінокритики видання Оуен Глейберман і Пітер Дебрюж.

"До нашого списку найгірших фільмів року увійшли фільм про супергероїв, який кристалізує, чому супергеройська манія може бути чимось небажаним; фільм жахів, який вказує на блюзнірське майбутнє нашої культури; не один, а два трилери, які втілюють нову естетику потокового світу; і фільм Веса Андерсона", – розповіли укладачі списку.

Список найгірших фільмів 2023 року на думку Variety:

"Примарні". Режисер Декстер Флетчер

Що кажуть критики: "Фільм "Примарні" з Аною де Армас у ролі головоріза ЦРУ та Крісом Евансом у ролі симпатичного фермера, який переслідує її до Лондона, є виснажливою фальшивою забавою на стероїдному перенасиченні. Декстер Флетчер, що стоїть на чолі цього безладу, не стільки режисує, скільки продовжує кидати у блендер випадкове сміття".

"Астероїд-Сіті". Режисер Вес Андерсон

Що кажуть критики: "У цьому фантастичному витворі з дизайном фальшивої-пустелі-кактусів-і-грибних-хмар, який також є клаустрофобським провальним фільмом, Андерсон потроює свій фетишистський, але гнітючий спосіб конструювання історії, в той час як його найпалкіші шанувальники потроюють свою відданість ідеї, що він якимось чином виражає архі-людяність".

"До мене чи до тебе". Режисерка Алін Брош Маккенна

Що кажуть критики: "Це ніби "Коли Гаррі зустрів Саллі" зустрівся з Netflix… Це як кілька поганих фільмів в одному, з романтичною кульмінацією (в аеропорту!), що нагадує епізод сімейної терапії".

"Супер Майк: останній танець". Режисер Стівен Содерберг

Що кажуть критики: "Супер Майк" починав як стриптизер з Тампи, який боровся за гроші й так само відчайдушно намагався закріпити свою роль у світі…В "Останньому танці", останньому і найбільш беззубому фільмі чоловічої бурлескної трилогії Стівена Содерберга, він став цілковито м'якотілим".

"Місія Стоун". Режисер Том Гарпер

Що кажуть критики: "Галь Ґадот грає контррозвідницю МІ-6, яка рятує світ у безрадісній, каламутній на вигляд диверсії, яка є настільки заплутаною, наскільки прагне бути такою... Але ось питання, яке викликає справжню інтригу: Чи ці фільми коли-небудь зникнуть, чи вони просто продовжуватимуть виходити нескінченним потоком?"

"Вінні-Пух: кров і мед". Режисера Ріс Фрейк Вотерфілд

Що кажуть критики: "Скориставшись юридичною лазівкою, завдяки якій популярні твори потрапляють у суспільне надбання через 95 років після того, як їх вперше захистило авторське право, режисер Ріс Фрейк Вотерфілд показав, що нешанобливі пристосуванці зрештою готують для улюблених брендів. Оскільки термін дії авторських прав на Міккі Мауса, Багза Банні, Супермена та інших персонажів спливає у 2024 році, слід очікувати ще більш брутальних зловживань улюбленими героями".

"Кармен". Режисер Бенджамен Мільп'є

Що кажуть критики: "[Хореограф Бенжамен Мільп'є] створює трагічно недооцінений повнометражний режисерський дебют - найгірший дебют з часів "Загубленої ріки" Райана Ґослінґа. Ніколи не знаючи, куди поставити камеру, Мільп'є знімає незграбний танцювальний фільм, у якому майже немає танцю... і ще менше хімії... Приреченість ще ніколи не була такою похмурою".

"Флеш". Режисер Андрес Мускетті

Що кажуть критики: "Молодший за інших членів команди DC, Флеш може бути кумедним персонажем, який сміхом та поведінкою випереджає своїх колег з Ліги Справедливості. Однак, будучи центральним героєм власного фільму, персонаж виявляється здебільшого просто виснажливим".

"Фарба". Режисер Бріт Макадамс

Що кажуть критики: "Цей фільм, наче посібник з того, чого слід старанно уникати в інді-комедіях".

"Калігула". Режисер Тінто Брасс

Що кажуть критики: "Наприкінці 70-х власник "Пентхаусу"Боб Гуччіоне профінансував створення респектабельного фільму для дорослих, найнявши серйозний акторський склад і знімальну групу, зокрема Малкольма Макдауелла, Гелен Міррен і Пітера О'Тула, щоб зняти екстравагантний римський епос, який не цурався б відвертого сексу та насильства. Актори поставилися до завдання серйозно, але Гуччіоне зрадив їх: викинув сценарій, звільнив режисера Тінто Брасса і замінив серйозні кадри жорстким порно. Майже всі, хто брав участь у створенні фільму, відхрестилися від результату з рейтингом "Х", який, тим не менш, став культовим. Тепер самозваний лідер цього культу Томас Негован реконструював, яким міг би бути проект".

Читайте також: Драма "Памфір" увійшла до списку найкращих фільмів 2023 року

Реклама:

Головне сьогодні