Вийшов трейлер біографічної драми "Інший Франко"

Марія Кабацій — 26 грудня 2023, 16:04

Представили трейлер біографічної драми "Інший Франко", присвяченої синові Івана Франка Петру. Стрічка мала вийти у прокат ще у 2020 році, але дістанеться великих екранів лише 8 лютого 2024 року.

Читайте УП.Культура у Telegram

Фільм розповідає про життя Петра Франка – одного із засновників організації "Пласт", льотчика, засновника авіації в Галицькій армії, науковця з 36 науковими патентами на винаходи, депутата Верховної Ради УРСР. Він був репресований радянською владою, вивезений у Сибір, та загинув по дорозі при загадкових обставинах.

"Інший Франко" – повнометражний дебют для режисера Ігора Висневського.

Головну роль у фільмі зіграв В’ячеслав Довженко – лауреат премій "Золота дзиґа" та "Кіноколо" за роль у фільмі "Кіборги". "Петро Франко це історична постать, про яку ми мало знаємо... Це людина зі стосом таємниць та секретів в біографії, Але в нашому фільмі значно важливіше інше. Уявіть собі, він дізнається, що сьогодні його або відправлять до Сибіру, або просто вб’ють. У нього залишається лише один день, щоб провести його з сім’єю. Що він відчуватиме?" – розповів про свого персонажа Довженко.

Кадр із фільму "Інший Франко"

Актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв ("Хайтарма", "Кіборги", "Додому") зіграв колишнього друга Петра, який обирає інший політичний шлях у часи початку радянської окупації України. Дружину Петра Франка грає акторка Івано-Франківського драмтеатру та зірка фільму "Відблиск" Валентина Васяновича Надія Левченко. Доньку головного героя втілила на екрані зірка українського серіалу "Школа" Ірина Кудашова.

Працюючи над стрічкою, команда консультувалася з родиною Петра Франка та працівниками меморіального музею "Дім Франка". Зйомки проходили у Стрийському парку Львова та музеї "Дім Франка". Також спеціально для фільму створили репліку літака Першої світової війни моделі "Альбатрос" із бортовим номером LVGC-15960 – на такому літав сам Петро Франко.

Читайте також: Переможець "Молодості". Вийшов трейлер української драми "Як там Катя?"

Реклама:

Головне сьогодні