Переможець "Молодості". Вийшов трейлер української драми "Як там Катя?"

Марія Кабацій — 15 грудня 2023, 10:30

Представлений трейлер дебютного повнометражного фільму української режисерки Крістіни Тинькевич – драми "Як там Катя?" Стрічка, що вже здобула відзнаки на багатьох кінофестивалях, вийде в широкий прокат з 25 січня 2024 року.

Читайте УП.Культура у Telegram

Фільм розповідає про лікарку швидкої допомоги та матір-одиначку Анну (її зіграла Анастасія Карпенко). Вона є опорою для своєї родини, однак неочікувана трагедія залишає героїню наодинці з жорстокою системою та безмежною втратою.

"Головна героїня стикається з травмою. Вона проходить прийняття, переживання, переосмислення. І на жаль, за останні півтора роки – цей той досвід, який став знайомим мільйонам людей. Можливо, для когось цей фільм стане терапевтичним досвідом", – розповіла Крістіна Тинькевич.

Крім виконавиці головної ролі Анастасії Карпенко, у стрічці також знялися: Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов та інші.

Світова прем’єра фільму Крістіни Тинькевич відбулась на 75-му кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Там фільм отримав дві нагороди: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за кращу акторську гру для Анастасії Карпенко.

Також фільм відзначили на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі – Призом кінокритиків кінофестивалю.

Стрічка також отримала головний приз в секції національного конкурсу повнометражних фільмів фестивалю "Молодость" та нагороду "Скіфський олень".

Кадр з фільму "Як там Катя?"

Загалом за цей час фільм "Як там Катя?" побачили глядачі понад 30 кінофестивалів по всьому світу. Зараз він продовжує свою подорож світовими конкурсами, а на початку наступного року дійде і до українського глядача.

Читайте також: "Як там Катя?": український фільм здобув престижну кінопремію

Реклама:

Головне сьогодні