Перемога молодих композиторів. Назвали лавреатів премії Лева Ревуцького

Анастасія Большакова — 31 січня, 10:44

Державне агенство з питань мистецтв 30 січня оголосило лавреатів премії композиторів імені Лева Ревуцького. Цьогорічними переможцями стали Юрій Пікуш та Роман Фотуйма.

Читайте УП.Культура у Telegram

Про це повідомила пресслужба Держмистецтв.

Голосування проходило у відкритому форматі, тому комітет з присудження премії обрав кандидатів з більшою кількістю голосів у двох номінаціях.

Юрій Пікуш здобув перемогу в номінації "Композиторська творчість" за твори: "Концерт для скрипки та оркестру"; "Protean" для флейти, гобоя, кларнета, фагота, арфи та фортепіано; "Be a Cycle" для флейти, скрипки, контрабаса та фортепіано.

Роман Фотуйма переміг у номінації "Концертно-виконавське мистецтво" за концертні програми: "Перетинаючи темряву: сучасна українська камерна музика для саксофона і фортепіано", "Sounds of Ukraine and America", "UNA VOCE: українська музика для саксофонів соло".

У 2023 році лауреатками премії оголосили Ренату Сокачик та Наталію Кожушко-Максимів.

Про композиторську премію

Премія імені Лева Ревуцького – державна премія, яку присуджують щороку молодим композиторам і виконавцям (молодшим від 35 років) у сферах композиторської творчості та концертно-виконавського мистецтва.

Як зазначили в Держмистецтв, на здобуття премії автори висувають завершені музичні твори та композиторські програми. Вони мають бути створені протягом останніх трьох років. Сума премії складає 20 тисяч гривень.

Читайте також: Оголосили ім’я композитора-переможця премії Лятошинського

Реклама:

Головне сьогодні