Парламент підтримав призначення Точицького міністром культури

Марія Кабацій — 5 вересня, 16:20
Парламент підтримав призначення Точицького міністром культури
Mykola Tochytskyi / Facebook

Верховна Рада підтримала призначення заступника керівника Офісу президента Миколи Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій України.

Стежте за найважливішими подіями української культури в Telegram i WhatsApp!

За це проголосували 252 депутати, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

17 депутатів утрималися, ніхто не голосував проти.

"Микола Точицький – міністр культури та стратегічних комунікацій! 252 голоси за! Попереду багато спільної роботи із Комітетом гуманітарної та інформаційної політики", написала народна депутатка Євгенія Кравчук.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, у проєкті постанови вказано нову назву Міністерства культури та інформаційної політики - відтепер її буде змінено на Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Раніше парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував призначити Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій.

Хто такий Микола Точицький

Микола Точицький – кадровий дипломат, працював у посольствах України у різних країнах та був представником нашої держави при Раді Європи та при Європейському Союзі. У 2021 році його призначили заступником міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. У квітні 2024 року – заступником керівника ОП Андрія Єрмака.

За інформацією УП, Точицький та Єрмак були однокурсниками в Інституті міжнародних відносин. Вірогідно, це й стало причиною його призначення.

Реклама:

Головне сьогодні