Netflix випустить документальний серіал, в якому з'явиться Зеленський

Марія Кабацій — 23 лютого, 15:32
Netflix випустить документальний серіал, в якому з'явиться Зеленський
У серіалі можна побачити кадри, зняті українськими журналістами Черновим та Малолєткою, що увійшли у стрічку "20 днів у Маріуполі"

Виправлено 14.03.2024. У першій версії тексту була зроблена помилка – некоректно подано опис деяких персонажів фільму.

Стрімінговий гігант Netflix випустить документальний серіал "Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна". У ньому з'явиться президент України Володимир Зеленський.

Прем'єра серіалу, що складатиметься із дев'яти епізодів, запланована на 12 березня. Напередодні Netflix представив його трейлер.

Режисером серіалу є Брайан Кнаппенбергер, відомий такими документальними фільмами як "Інтернет-хлопчик: Історія Аарона Шварца", "Наше ім'я - легіон: Історія хактивістів". Також у 2021 році він зняв попередній серіал цієї серії для Netflix "Поворотний момент: 11 вересня та війна з тероризмом".

Серіал "Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна" розповість історію створення та розповсюдження ядерної зброї, а також Холодної війни, що завершилася розпадом Радянського Союзу, а також приходом до влади Владіміра Путіна та подальшим вторгненням в Україну.

"Хоча холодна війна закінчилася в 1991 році, навіть побіжний погляд на сучасні заголовки новин показує, що відносини між Сполученими Штатами і Росією - колишнім центром Радянського Союзу - залишаються, м'яко кажучи, напруженими. Глобальні наслідки холодної війни продовжують впливати на сучасний геополітичний ландшафт і донині", – йдеться в описі серіалу на сайті Netflix.

Серіал містить понад 100 інтерв'ю, записаних у семи країнах світу. Серед них – інтерв'ю з сімома нинішніми або колишніми світовими лідерами: президентом України Володимиром Зеленським, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, ексдиректором ЦРУ Робертом Гейтсом, колишнім державним секретарем США Кондолізою Райс тощо.

Крім того, у ньому будуть показані ключові фігури холодної війни, німецькі лідери протесту, син засуджених за шпигунство на користь Радянського Союзу Юліуса та Етель Розенбергів. Також можна буде побачити одне з останніх інтерв'ю з ядерним активістом Деніелом Еллсбергом, який назвав засекречені ядерні плани США "інституційним божевіллям".

Постер серіалу Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна
Постер серіалу "Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна"
Netflix

У кожному епізоді фільму автори розглядають нинішню війну між Росією та Україною як приклад того, як історія Холодної війни безпосередньо пов'язана з подіями сьогодення. "Майже кожна частина війни в Україні є відлунням Холодної війни", переконаний режисер Брайан Кнаппенбергер.

Реклама:

Головне сьогодні