Внаслідок атаки на Київ пошкоджена кіностудія Pronto Film – продакшн фільмів "Довбуш" і "Поводир"

Анастасія Большакова — 22 березня, 14:31
Внаслідок атаки на Київ пошкоджена кіностудія Pronto Film – продакшн фільмів Довбуш і Поводир

У четвер, 21 березня, під час російського обстрілу в Києві зазнала пошкоджень кіностудія Pronto Film. В ту ніч росіяни запустили "Кинджали", всього над столицею збили близько 30 ракет. Про його наслідки повідомив режисер Олесь Санін.

Тут я зняв практично всі свої фільми. Люди цілі! А Кіно творять люди. Вікна заскляться, стіни відремонтуються. Будемо жити!”, – зазначив Санін.

В кіностудії створили низку фільмів, зокрема, історичну драму “Поводир”, психологічний трилер “Деліріум” та фільм "Довбуш", що став найкасовішим українським ігровим фільмом 2023 року.

Наслідки обстрілу
Наслідки обстрілу
Олесь Санін

В коментарі для УП.Культура генеральний продюсер та власник кіностудії Pronto Film Максим Асадчий розповів про пошкодження.

Уламки ракети впали за 30-40 метрів від студії, тому до нас одразу дійшла вибухова хвиля. Нею позносило вікна – деякі тріснули, деякі просто вибило. Також постраждали внутрішні двері, по стіні пішла тріщина і її майже рознесло. Двері одні розпалися просто навпіл, інші просто не відкриваються. Але що лишається робити, ми вже все заклеїли і будемо відновлювати”, – розповів продюсер.

Наслідки обстрілу
Наслідки обстрілу
Олесь Санін

Про масований ракетний обстріл

21 березня росіяни влаштували ракетний обстріл на Київ. Тоді місто атакували крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території РФ, працювало ППО. Всього над Києвом збили близкьо 30 ракет.

Через російський ракетний удар по Києву вранці 21 березня постраждало десятеро людей. Уламки впали на дитячий садок, житловий будинок, також загорілося декілька автівок.

Вже наступної ночі, 22 березня росіяни завдали комбінованого обстрілу по території України. Стало відомо, що щонайменше 5 людей загинули, 14 − за іншими даними 16 − людей поранені та 3 вважаються зниклими безвісти.

Наслідки обстрілу
Наслідки обстрілу
Олесь Санін

У ДСНС зазначили, що окупанти атакували інфраструктурні обʼєкти, також є руйнування житлових будинків. Під ударами росіян були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина. Над Києвом також збили декілька ракет.

Наслідки обстрілу
Наслідки обстрілу
Олесь Санін

Російські окупанти вдарили по гідроспорудах та по дамбі ДніпроГЕС у Запорізькій області, спалахнула пожежа на станції, але загрози прориву дамби немає.

Реклама:

Головне сьогодні