Тест

Паперові медкартки в Україні залишаться - Мінздоров’я

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що впровадження електронного реєстру пацієнтів у медичних установах не скасує паперових медичних карток.

Про це йдеться в роз’ясненні прес-служби МОЗ України щодо поширеної раніше інформації у ЗМІ про те, що введення такого реєстру призведе до скасування медкарток.

"Електронний реєстр пацієнтів не відміняє ведення облікових форм на паперових носіях", - запевняє Мінздоров’я.

"Впровадження електронного реєстру пацієнтів є пілотним проектом. Його відпрацювання розпочнеться з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та м. Києва", - зазначає відомство.

"Збір, обробка та внесення до Реєстру даних про пацієнта буде здійснюватися виключно за його згодою", - наголошує МОЗ.

Постанова Кабінету міністрів "Про затвердження електронного реєстру пацієнтів" від 6 червня цього року (№546) передбачає створення Електронного реєстру пацієнтів.

"Електронний реєстр пацієнтів – це єдина державна інформаційна система збирання, реєстрації, накопичення відомостей про пацієнта та отриману медичну допомогу. Реєстр створюється з метою підвищення ефективності медичної допомоги, забезпечення своєчасності її надання, модернізації первинної медичної допомоги", - пояснює МОЗ.

Раніше повідомлялося, що відповідно до постанови Кабміну №546 від 6 червня, в Україні має бути створено електронний реєстр пацієнтів.

Радник міністра охорони здоров'я Дмитро Подтуркін сказав журналістам, що "до реєстру будуть вноситися дані про лікування, що дозволить відмовитися від паперових карток пацієнта й отримати доступ до історії хвороби людини, не прив’язуючись до її місця проживання".