Мінздоров’я домовилося про швидші поставки ліків для онкохворих дітей

— 17 липня 2012, 11:19

Як повідомляє прес-служба МОЗ, відповідної домовленості було досягнуто 16 липня на нараді у Мінздоров’я з виробниками та дистриб’юторами лікарських засобів для дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями.

"Так, у серпні розпочнуться поставки лікарського засобу "Віфенд", на вересень запланована поставка "Атгам", у жовтні регіони отримають "Граноцит" і т.д.. Поставки даних лікарських засобів згідно договорів було заплановано до середини грудня 2012 року", - повідомляє МОЗ.

"У липні 2012 року планується розпочати дострокові поставки препаратів "Карбоплатин", "Ритуксим", "Глівек", "Іфолем", "Авелокс", "Орунгал". В умовах договорів поставки також були заплановано до грудня 2012 року", - зазначає відомство.

За даними МОЗ, станом на сьогодні у регіонах є "залишки лікарських засобів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання на загальну суму 31 млн грн.".

У "Охматдиті", за даними міністерства, "наявні 40 найменувань лікарських засобів на загальну суму понад 10 млн грн, що дозволяє проводити лікування дітей з онкологічними захворюваннями відповідно до стандартів лікування".

Нараду в понеділок провів заступник міністра охорони здоров’я – керівник апарату Роман Богачев. У ній взяли участь представники Опікунської ради при НДСЛ "Охматдит".

"Ми робимо усе можливе, щоб поставки ліків відбулися вже зараз. Сподіваюся, за всіма основними позиціями у нас є порозуміння, і ви підете назустріч і МОЗ, і хворим у тому, щоб розпочати поставки", - зазначив Роман Богачев.

Як повідомлялося, 11 липня представники громадських організацій і волонтери оприлюднили відкритий лист до президента, прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я, в якому вказали на критичну недостатність препаратів для лікування онкохворих дітей.

У відповідь чиновники МОЗ 13 липня зібрали прес-конференцію у приміщенні "Охматдиту", щоб продемонструвати, що ліки на складах є. А волонтери та батьки хворих дітей протестували там. Голова опікунської ради при "Охматдиті" Оксана Корчинська заявила, що лікарів змушують говорити, що ліків "повно", а батьків "залякують, щоб ті мовчали".

16 липня прем’єр-міністр Микола Азаров зобов’язав віце-прем’єр-міністра – голову МОЗ Раїсу Богатирьову в найкоротші строки вирішити питання забезпечення дитячих онкологічних лікарень необхідними ліками.

Прем'єр-міністр також доручив створити урядову комісію з перевірки дотримання законів при закупівлі ліків для онкохворих дітей.

Реклама:

Головне сьогодні