Тест

25 продуктів для здорового перекусу. Фото

Наша енергія безпосередньо пов'язана з продуктами, які ми їмо. Продукти, які ми обираємо для насичення свого організму, можуть або підвищувати нашу життєву енергію, або знижувати її.

Тут наводиться список багатих енергією продуктів для здорового харчування, які будуть підтримувати ваш загальний стан і здоров'я. Їх 25, так що почнемо.

1. Яблука

Кожен знає, що фраза "одне яблуко в день - і доктор вам не знадобиться" відповідає дійсності. Яблука містять багато вітамінів і мінералів, вони також є багатим джерелом флавоноїдів і поліфенолів, які є потужними антиоксидантами.

Намагайтеся їсти їх щоранку і додавати у фруктові коктейлі.

2. Банани

Банани - одне з кращих джерел калія, який допомагає підтримувати нормальний кров'яний тиск і серцеву діяльність організму. Банани вкриті шкіркою, тому їх без проблем можна кинути до своєї сумки або нести в руках.

Такий перекус, безсумнівно, підвищить рівень енергії під час обідньої перерви.

3. Червоний перець

Солодкий перець наповнений антиоксидантними вітамінами А і С, які необхідні для краси вашої шкіри. Червоний перець, зокрема, містить лікопен, який є профілактикою від раку. Якщо є бажання ситно похрумтіти, червоний перець для цього підійде чудово.

4. Хумус

Хумус послужить здоровим, таким, що наповнює енергією, перекусом, який неодмінно вгамує тягу до солодкого і солоного.

Це прекрасний активатор енергії в поєднанні з іншими елементами з цього списку, такими як червоний перець, морква та огірки.

Спробуйте приготувати хумус зі свіжого нуту (горох) з кабачками цукіні, замість традиційного нуту зі свіжої кунжутної пасти (тахині). Ви як і раніше будете отримувати амінокислоти та кальцій зі свіжої тахині, але в більш легкій, безкрохмальній формі.

5. Натуральний темний шоколад

Якщо ви ласун, натуральний темний шоколад зовсім точно задовольнить цю тягу, і він краще, ніж десертні закуски, які містять рафінований крохмаль, що руйнує вітаміни, необхідні для отримання енергії.

Рекомендується їсти не молочний, а саме натуральний темний шоколад, оскільки він містить найбільшу кількість потужних антиоксидантів. Але в його склад входить цукор, тому слід обмежити його споживання до 57 грам на день.

6. Гарбузове насіння

Ці насіннячка просто криниця таких мінералів, як магній, залізо і кальцій, вітаміну К і білків.

Гарбузове насіння задовольнить бажання перекусити, коли вам буде необхідно підвищити свою працездатність. Вони легше, ніж горіхи. Варто спробувати вживати чверть чашки цього насіння в другій половині дня через кілька годин після обіду.

7. Морква

Морква містить велику кількість клітковини, тому вона буде відмінним хрустким способом придушити гострий голод, не забуваючи при цьому про правильне харчування. Вона містить велику кількість вітаміну А у вигляді бета-каротину, який корисний для зору.

Крім того, морква це овоч, що чудово поєднується з більшістю інших продуктів, вона чудово підійде для перекусу протягом усього дня.

8. Селера

Селера є цілющим джерелом клітковини, вітамінів В і С. Вона має сечогінну дію, завдяки балансу електролітів калію і натрію, які допомагають позбутися від надлишків рідини в організмі.

Селера також володіє і протизапальними властивостями. Крім того, вона чудово поєднується з хумусом в якості більш істотного перекусу.

9. Овочевий суп-пюре

Приготувати овочевий суп-пюре - це прекрасний спосіб отримати необхідну кількість овочів в холодну погоду. Немає нічого кращого, за теплу тарілку супу.

Суп - це суміш із доступними поживними речовини, на розщеплення яких, не треба витрачати енергію.

10. Лимонна вода

Це може здатися занадто простим, але потягувати воду з лимоном (холодну або гарячу) - відомий спосіб запастися енергією. Зневоднення є основною причиною втоми, тому потрібно пити маленькими ковтками.

Лимон дає додатковий заряд вітамінів і ферментів. Так що з упевненістю починайте свій день із склянки гарячої води з лимоном.

11. Вівсяна каша

Овес є одним із найбільш здорових вуглеводів, які тільки можна знайти. Спробуйте їсти вівсяну кашу вранці, а через 25 хвилин можна з'їсти який-небудь фрукт або, якщо ви все ще голодні, зелений коктейль.

Посипте кашу корицею для ще більшої користі та аромату.

12. Яскравий зелений коктейль

Спробуйте випити порцію цього коктейлю, коли відчуєте занепад сил. Він містить величезну кількість зелені в одному напої з невеликою кількістю фруктів для насолоди, тому його смак просто чудовий.

Наповнений вітамінами, ферментами, мінералами, амінокислотами та насичений волокнами, він стане для вас відмінним щоденним ритуалом на сніданок і полуденок.

13. Кавун

Кавун чудово підійде для перекусу, особливо влітку. Він містить лікопен, який, як вже згадувалося раніше, пов'язаний з профілактикою проти раку. Для найбільшої користі варто їсти кавун на голодний шлунок.

Як і інші некрохмалисті/нежирні фрукти, він швидко перетравлюється.

14. Кокосова вода

Пити кокосову воду - один з найкращих способів природного зволоження шкіри. Вона наповнена електролітами і володіє детоксикаційними властивостями. Молоді кокоси підійдуть найкраще, але це не завжди зручно.

Сьогодні можна знайти кокосову воду в картонних упаковках у більшості продовольчих магазинів здорового харчування.

15. Зелений салат

Немає нічого краще за зелений салат, щоб забезпечити приплив енергії. Зелені овочі наповнені вітамінами і мінералами, які досить швидко перетравлюються, тому ви відчуваєте, як заряджаєтеся енергією.

Варто використовувати легкий лимонний соус. Салат - це ідеальний спосіб трохи підживитися, коли ви відчуваєте брак енергії.

16. Ананас

Ананас легко засвоюється і містить фермент бромелайн, який сприяє травленню і володіє очисними властивостями.

Знову ж таки, не забудьте їсти ананас на порожній шлунок і не поєднуйте його з іншими продуктами.

17. Чорниця

Чорниця - смачний, що заряджає енергією, перекус. Ці ягоди також підвищують мозкову активність і збільшують енергію.

18. Авокадо

Наповнений волокнами, здоровими жирами і клітковиною, авокадо може стати одним з основних продуктів вашого дня. Він збереже вашу шкіру гладкою і молодою.

Також відомо, що авокадо сприяє зниженню рівня холестерину. Якщо ви не хочете їсти його просто так, спробуйте додавати авокадо в салати.

19. Необроблена гранола (мюслі, тільки з тих складових, які любите саме ви)

Гранола підходить для перекусу, якщо ви відчули себе голодним в середині дня.

Переконайтеся, що ви обрали гранолу, яка не пройшла надмірної обробки (а краще вибрати необроблену), переважно без клейковини і тонни цукру. А найкраще постаратися і зробити її самостійно з гречаної крупи.

20. Трав'яний чай

Ви можете випити трав'яного чаю, якщо не хочете їсти вночі, вранці або в середині дня. Тільки переконайтеся, що в ньому немає кофеїну.

Найкраще підійде червоний ройбуш, оскільки він містить багато антиоксидантів і приємний на смак.

21. Сушений інжир

Сушений інжир гарно очищує кров, сприяє виведенню слизу і токсинів з організму.

Переконайтеся, що обраний вами виробник не додає в нього цукор і інші добавки. Інжир містить досить велику кількість цукру, тому слід обмежити розмір порції декількома штучками.

Якщо у вас кандидоз або проблеми з рівнем цукру, вам слід уникати сушених і їсти більше свіжих фруктів.

22. Полуниця

Відмінний продукт, що містить волокна, величезну кількість вітаміну С, а також біотин (корисний для шкіри, волосся, нігтів) і фолієву кислоту. Полуниця багата антиоксидантами.

23. Кіноа

Кіноа - крупа, яка відмінно доповнить вашу дієту, тому що це повноцінний білок, що містить незамінні амінокислоти.

Це одна із найбільш живильних і багатих корисними речовинами крупа, яку тільки можливо обрати.

24. Огірки

Огірки добре відомі як овочі, багаті мінеральним кремнієм. Це смачний, зволожуючий і живильний перекус, приємний як сам по собі, так і змочений в хумус. Спробуйте зробити салат з огірків з натуральним яблучним оцтом.

25. Квашена капуста

Квашена капуста - їжа, багата пробіотиками. Вони сприяють утворенню вітаміну В, який наповнить енергією на весь день.

За матеріалами Bigpicture.ru