Азаров пообіцяв закрити заборгованість по "Охматдиту"

— 12 березня 2013, 14:32

Про це Микола Азаров повідомив у прямому ефірі на Першому Національному у вівторок, повідомляє його прес-служба.

"Уряд ухвалить постанову про капітальні вкладення на 2013 рік, які закриють заборгованість по "Охматдиту".Це дозволить і далі зберігати високі темпи будівництва цього центру", - сказав Азаров.

"Ця лікарня - знакова. Вона буде працювати не тільки на Київ, але і на всю країну. Центр відкриє можливості для нас проводити лікування дітей, не вдаючись по допомогу зарубіжних фахівців".

Прем'єр зазначив, що зараз є проблеми з фінансуванням багатьох державних проектів, зокрема медичних установ.

Як відомо, на території "Охматдит"у йде будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу. У ньому має бути встановлено обладнання, яке дозволить робити складні операції для онкохворих дітей. Зокрема, з пересадки кісткового мозку від неродинного донора.

У грудні Кабмін перенаправив 180 мільйонів гривень, передбачених на реконструкцію Національного інституту раку, на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту".

Наприкінці грудня у клініці вибухнув скандал. Тоді МОЗ звільнив генерального директора лікарні Юрія Галудша.

Трудовий колектив написав відкритого листа президенту з проханням скасувати свій наказ і новий статут. Крім того, Гладуш звернувся до суду.

Він висловив побоювання, що нова норма статуту спрощує процедуру злиття або ліквідації "Охматдиту" і що це, можливо, робиться для того, щоб забрати його майно.

Наприкінці січня МОЗ знову призначив Юрія Гладуша керівником лікарні.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні