Тест

6 продуктів, які варто купувати не економлячи

ОНОВЛЕНО 07.09.2019

У продуктовому магазині чи супермаркеті ми завжди шукаємо способи скоротити наші витрати.

Проте бувають такі продукти, які мають коштувати не дешево.

The Huffington Post публікує перелік товарів на яких не варто економити, якщо ви не хочете ошукати самі себе та зіпсувати власне здоров'я.

Мед

У 2011 році у США вибухнув "медовий скандал". Тоді було виявлено, що багато дешевих медів, які завозять з Китаю, є підсолодженим кукурудзяним сиропом.

Для збільшення об’ємів продукту у мед підмішують також цукор, борошно, картопляну патоку, крейду і крохмаль. Найбільш підступні "виробники" ще й розігрівають мед з добавками, щоб він став одноріднішим.

Гарний мед не може коштувати дешево, тож не спокушайтеся на ціну.

Для збільшення об’ємів продукту у мед підмішують також цукор, борошно, картопляну патоку, крейду і крохмаль. Фото Forewer/Depositphotos

Оцет бальзамічний

"Пляшка за 6 доларів у супермаркеті не справжній "бальзамік", – зазначає видання.

Найчастіше, це до 50% червоного винного оцту, який був зафарбований та підсолоджений.

Якщо ви хочете купити реальний соус, то готуйте гаманець, бо він їхатиме до вашого продуктового магазину із не близьких світів.

Оливкова олія

Так, навіть оливкова олія є предметом для шахрайства. Нещодавнє викриття показало, що приблизно 80% оливкових олій розводили більш дешевими сортами, а іноді й повністю іншими видами олій.

На пляшці обов’язково шукайте слова "першого холодного віджиму" і дату збору врожаю, щоб переконатися, що отримуєте бажане.

Приблизно 80% оливкових олій розводили більш дешевими сортами, а іноді й повністю іншими видами олій. Фото livfriis/Depositphotos

Кленовий сироп

Сироп, який так смакує до млинців, не завжди є соком клену.

Часто у ньому фіксують великий вміст фруктози, кукурудзяного сиропу, барвників, консервантів, а також штучних і натуральних ароматизаторів.

Насправді ж кленовий сироп виробляється лише з кленового соку, який був згущується.

Шоколад

Дешевий шоколад не роблять з маслом какао, – речовиною, яка дає шоколаду його консистенцію, – використовують більш дешеві олії.

Це впливає не тільки на його текстуру, але й на смак. Якщо ви спробуєте шоколад вищої і нижчої якості то зрозумієте, що у другому більше відчувається цукор, ніж інші смаки.

М'ясо

У тваринництві наразі активно застосовуються гормони, антибіотики та інші хімічні речовини, що сприяють росту і дозріванню худоби та птиці.

Так, м'ясо більш високої якості коштує набагато дорожче, ніж інші варіанти у магазині.

Вас також може зацікавити:

Консервувати, сушити чи морозити? Чи вмієте ви заготувати овочі та фрукти до зими: ТЕСТ

Їжте, та не переїдайте: три поради про те, як і коли вживати фрукти

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.