У МОЗ оприлюднили список ліків, за які повертатимуть гроші

— 4 квітня 2017, 11:42

Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких відшкодовуватимуть пацієнтам.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких відшкодовуватимуть пацієнтам. Фото JanPietruszka/Depositphotos

У документі вказано міжнародну непатентовану назву засобу, форму випуску та дозування препарату. Крім того, пацієнт може подивитися, хто є виробником лікувального засобу, а також оптову та роздрібну ціни.

Також зазначено розмір відшкодування та суму доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі "Доступні ліки".

Із повним реєстром лікарських засобів, вартість яких відшкодовуватимуть українцям, можна ознайомитися за лінком.

[L]Нагадаємо, з 1 квітня почала діяти програма "Доступні ліки", надає можливість кожному українцю з 1 квітня 2017 року отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та діабет 2 типу.

Більше про те, як можна отримати ліки за програмою та що робити, коли в аптеці закінчились безкоштовні ліки – можна прочитати за посиланням.

Щоб зробити ліки доступними, МОЗ встановило порівняльно доступну ціну виробника лікарського засобу.

Цей крок дозволяє знизити вартість ліків та привести їх до рівня цін Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Латвії (саме ці країни були визначені як референтні для України).

Крім того, у відомстві розповіли, які міжнародні організації закуповують ліки для українців.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що ініціює ініціює заборону російських ліків та медичних виробів в Україні й запевнила, що це жодним чином не позначиться на українських пацієнтах.

Реклама:

Головне сьогодні