Гройсман хоче, щоб Супрун стала нарешті міністром

— 4 квітня 2017, 12:53

Уляну Супрун потрібно призначити міністром охорони здоров'я.

Володимир Гройсман хоче завершити консультації та призначити вже Супрун міністром

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман журналістам після конференції "Професійна освіта і підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіонального розвитку України" в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що вона досі виконує обов'язки міністра охорони здоров'я.

"Я б хотів, щоб ми завершили консультації і я отримав підтримку українського парламенту для призначення виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я міністром охорони здоров'я", – сказав прем'єр.

[L]За словами Гройсмана, консультації з цього питання ще тривають.

27 липня 2016 року Кабінет міністрів призначив Супрун виконувати обов’язки міністра.

На початку 2017 року розгорівся гучиний фейсбук-скандал.

Тоді кардіохірург Борис Тодуров публічно звинуватив МОЗ у зриві закупівель необхідних препаратів, а також відмові Інститутові відкрити філії у Донецькій та Луганській областях.

На ці звинувачення МОЗ відповів, що цього року всі препарати для Інституту серця вперше закуплять міжнародні організації, а не Міністерство охорони здоров'я.

Під час цього скандалу кілька колишніх керівників МОЗу виступили за відставку Супрун.

Тоді прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що має намір проводити політичні консультації щодо призначення міністра охорони здоров'я.

А Супрун, у свою чергу, казала, що не боїться атак, бо відчуває підтримку Кабміну.

Нещодавно стало відомо, що проти службових осіб Міністерства охорони здоров'я відкривали кримінальне провадження за нецільове використання бюджетних коштів в результаті проведення міжнародних закупівель ліків.

Реклама:

Головне сьогодні