У шоколадно-горіховій пасті Nutella стало більше цукру. Чому це важливо

— 9 листопада 2017, 15:46

Любителі шоколадно-горіхової пасти впали у паніку після того, як світом розлетілася новина про те, що її рецепт змінився.

Фото Svyatkovsky/Depositphotos

Компанія-виробник улюбленого дитячого смаколика, Ferrero, у секретному режимі змінила рецептуру Nutella, додавши туди ще більше цукру та молока, йдеться на The Independent.

Уміст цукру в пасті зріс від 55.9% до 56.3%. Молока стало більше від 7.5% до 8.75%.

Експерти Центру захисту споживачів у Гамбурзі також засвідчують, що нова Nutella стала світлішою саме через збільшення кількості молока.

Вони також наголошують, що таким чином виробник економить на какао.

[L]Такі зміни викликали обурення споживачів, оскільки у світі переважає тенденція до зменшення вмісту цукру у продуктах.

У компанії Ferrero наполягають, що додавання цукру й молока ніяк не позначилося на якості продукції та не вплинуло на її смак.

Розчаровані фанати шоколадно-горіхової пасти розводять руками, мовляв Nutella вже ніколи не буде такою, як колись.

Як відомо, виробників газованих напоїв США більше не змушують говорити про шкоду від цукру для людини.

У 2015 році суд у Сан-Франциско визначив, що компанії повинні вказувати у промо-кампаніях, що надмірне споживання солодких газованих напоїв може "спричинювати ожиріння, діабет і карієс".

Проте у вересні 2017 року суд у Каліфорнії скасував обов'язок виробників солодких газованих напоїв вказувати, що вони можуть бути шкідливими для здоров'я.

Натомість ВООЗ пропонує ввести "цукровий податок".

Згідно з доповіддю ВООЗ, збільшення ціни на солодкі напої хоча б на 20% призводить до зниження їх споживання і сприяє переходу населення на більш здорове харчування.

Реклама:

Головне сьогодні