Американські вчені виявили нову шкоду від перегляду телевізора

— 23 лютого 2018, 10:52

Витрачаючи надто багато часу на перегляд телевізора ви можете дуже зашкодити своєму здоров'ю.

Про те, що від такого дозвілля страждають очі, ми знаємо давно, але вчені Університету Міннесоти, що у США, кажуть, що загроз значно більше.

Зокрема, вони попереджають, що надмір перегляду телебачення може спровокувати розвиток венозного тромбозу.

Вчені попереджають, що надмір перегляду телебачення може спровокувати розвиток
венозного тромбозу. Фото BrianAJackson/Depositphotos

Під час дослідження, опис якого публікує Science Daily, вчені проаналізували дані про здоров'я, харчування та спосіб життя 15158 американців у віці від 45 до 64 років.

Результати свідчать, що учасники, які переглядали телевізійні канали дуже часто, у 1,7 разів частіше страждали на венозну тромбоемболію, порівняно з тими, хто ніколи або вкрай рідко дивився телевізор.

[L]Цей ризик залишався високим навіть тоді, коли враховували такі фактори, як вагу людини та її фізичні навантаження.

"Ці результати свідчать, що навіть особи, які регулярно займаються фізичною активністю, не повинні ігнорувати потенційну шкоду тривалої сидячої поведінки, наприклад, перегляду ТБ", – пояснює співавтор дослідження Ясухіко Кубота.

Раніше вчені попереджали, що перегляд телевізора протягом трьох і більше годин на день може збільшити ризик розвитку діабету 2-го типу у дитини.

А компьютерники також звертають увагу на загрозу особистій безпеці людини від сучасних телевізорів, адже хакери можуть контролювати смарт-ТБ через інтернет.

Реклама:

Головне сьогодні