8 порад, як не нашкодити собі великодніми яйцями: від приготування до вживання
ОНОВЛЕНО 23.04.2022
Розмальовані, пофарбовані, декоровані різноманітними прикрасами…
Писанки та крашанки цими днями прикрашатимуть великодні кошики та столи українців.
Фото Genika/Depositphotos |
8 простих порад, як не нашкодити собі святковими яйцями: від приготування до вживання, дає Huffington Post.
Як це зробити: опустіть яйця у воду, свіже яйце залишиться на дні, якщо трішки піднялось – його слід швидко використати, якщо "спливло" – викидайте.
Ретельно мийте руки перед тим, як взяти яйце на кожному етапі, включаючи приготування, охолодження, фарбування та складання на тарілку чи в кошик.
Якщо ви не збираєтесь фарбувати яйця одразу після фарбування, помістіть їх у чисті коробки та в холодильник.
Але якщо ви зняли шкаралупу з яйця, звареного круто, з'їжте його того ж дня.
Не кладіть яйця в морозильну камеру.
Якщо ваші фарбовані яйця зберігаються при кімнатній температурі, користуйтесь правилом "мертвої" зони.
Будь-яку їжу між 4,4 º С і 60º С слід з'їсти в перші дві години. Після – не варто ризикувати.
Іншими словами, ніколи не їжте швидкопсувні харчі, які простояли без холодильника більше 2 годин.
Це точка, у якій бактерії починають розмножуватися зі швидкістю, яка лякає.
Не фарбуйте тріснуті яйця.
Навіть якщо ваші яйця були належним чином охолоджені, переконайтеся, що ви ніколи не будете їсти фарбоване яйце з тріснутою оболонкою у випадку, якщо воно могло десь забруднитися.
Завжди безпечніше уникати вживання фарбованих яєць з тріснутою оболонкою, особливо якщо ви використовували не натуральні барвники.
І ніколи не їжте яйця, фарбовані хімікатами, які не є харчовими барвниками, незалежно від того, є на них тріщини чи ні.
Якщо ви зварили яйця для декору, прикрасили їх і вони простояли без холодильника день або кілька, не їжте їх.
Якщо ви ще не встигли або якраз плануєте декорувати святковий кошик, пропонуємо вам:
Почитайте також інші поради з підготовки до Великодня:
🥚 Чому треба прийти з церкви раніше за сусіда? Перевірте свої знання традицій Великодня
🥚 Пасха, паска чи куліч: рецепти і правила випікання
🥚 Великдень у традиціях. Забуті українські звичаї Пасхи від етнографів
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.