МОЗ не визнає в.о. ректора людину з команди Амосової. Призначили нового очільника

— 11 вересня 2018, 10:31

Міністерство охорони здоров'я України призначило нового в.о. ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Ним став Олександр Науменко.

Фото НМУ

Відповідний наказ МОЗ підписало 7 вересня, повідомляє прес-служба міністерства.

Олександр Науменко – професор кафедри оториноларингології НМУ, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти.

Як розповіла колишня ректорка НМУ Катерина Амосова у інтерв'ю УП.Життя, Науменко не входить до "її команди", так як "хоче брати участь у перегонах ректора".

За словами Амосової, вона "відтягнула від 20-річного управління переведеннями і поступленнями, з чого він був дуже ображений".

Водночас у медвиші Богомольця зазначають, що 10 вересня проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Никитюк виніс наказ, яким звільнив з посади проректора Науменка.

Причиною стало "невиконання умов контракту, систематична відсутність на робочому місці, невиконання посадових обов’язків", йдеться на сайті університету.

Також у НМУ стверджують, що наказ МОЗ від 7 вересня про призначення нового в.о. ректора з'явився "через пару годин після оприлюднення" наказу НМУ від 10 вересня про звільнення Науменка.

Як зазначають у міністерстві, наразі з університету надходять численні повідомлення про репресії проти студентів та викладачів з боку прихильників екс-керівниці НМУ.

Усі працівники університету, яких зараз "звільняють" через їхню відмову підтримати незаконні дії та накази Ярослава Цехмістера, який називає себе "в.о. ректора", звільнені незаконно", – йдеться у повідомленні МОЗ.

МОЗ України закликає постраждалих від свавілля незаконного керівництва НМУ звертатися за юридичною допомогою за телефонами (044) 253-48-60, (044) 425-05-26 та за електронною адресою [email protected].

У темі листа потрібно зазначити "Звільнення. НМУ", а у листі – свої ім’я, прізвище та по-батькові, посаду, з якої були звільнені, та суть питання (яка допомога потрібна).

Нагадаємо, 5 вересня Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу міністерства охорони здоров'я про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця.

Як зазначають у МОЗ, таке рішення суду фактично позбавляє міністерство можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України.

Тоді ж увечері Цехмістер призначив себе в. о. ректора і видав наказ про розірвання усіх угод, підписаних Юрієм Кучином "за період з 15.09.2018 (яке ще не настало – УП) по 5.09.2018".

А також звільнив Кучина з посади директора Інституту післядипломної освіти.

Детальніше про це можна прочитати за лінком.

МОЗ України вже подало апеляційну скаргу на ухвалу Окружного адміністративного суду міста, який своїми рішеннями фактично блокує роботу Національного медичного університету.

Реклама:

Головне сьогодні