В Одеському медвиші зірвали посвяту першокурсників та саботують початок навчального року – МОЗ

— 3 вересня 2018, 17:55

Прибічники звільненого з посади ректора Валерія Запорожана зірвали офіційну посвяту студентів, перешкоджають початку навчального року і блокують функціонування закладу.

Фото МОЗ

Про це повідомляють у міністерстві охорони здоров'я.

Незаконні дії Валерія Запорожана та Юрія Сухіна перешкоджають початку навчального року в ОНМедУ та фактично блокують функціонування закладу, що ставить під загрозу весь навчальний процес.

Вранці 31 серпня Запорожан незаконно провів збори трудового колективу у приміщенні головного корпусу Одеського національного медичного університету.

Збори пройшли із грубими порушеннями, так як конференція трудового колективу ОНМЕдУ може вважатися законною, якщо в ній беруть участь щонайменше 124 особи.

Учасники незаконних зборів "висловили недовіру" призначеному МОЗ України в.о. ректора Костянтину Аймедову і проголосували за призначення на цю посаду голови профкому Юрія Сухіна.

У той же день порушники скликали збори Вченої ради ОНМедУ, де під керівництвом Юрія Сухіна обрали Валерія Запорожана головою Вченої ради.

У МОЗ наголошують, що будь-які рішення чи дії самопроголошеного "керівника" Юрія Сухіна не мають жодного правового підґрунтя.

Крім того, сьогодні, 3 вересня, до МОЗ України надійшло судове рішення Київського окружного адміністративного суду від 29 серпня 2018 року.

У ньому йдеться про припинення дії наказу МОЗ України про призначення в.о. ректора Костянтина Аймедова.

Це рішення забороняє МОЗ України призначати в.о. ректора будь-яку особу, крім випадків, передбачених Законом України "Про вищу освіту".

Крім того, воно фактично позбавляє МОЗ України можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України.

Позивачами у справі стали Юрій Сухін та проректор Костянтин Талалаєв.

У МОЗ України зазначають, що судові рішення у цій справі прийняті з порушенням вимог законодавства. Вони будуть оскаржені.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Запорожана звинуватили у тому, що він подав неправдиві дані в декларації.

Національна поліція склала на ректора протокол про адмінпорушення, пов'язане з корупцією.

Втім, суд не знайшов правопорушень у діях ректора і закрив справу.

17 липня 2018 року МОЗ України достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медуніверситету Валерієм Запорожаном через грубі порушення ним умов контракту та фактичне недопущення до перевірки комісії МОЗ України.

19 липня стало відомо, що охорона і співробітники університету не пускають на робоче місце в. о. ректора Костянтина Аймедова.

Схожа ситуація відбувається і в медуніверситеті ім. Богомольця.

Цікаво, що колишніх ректорів Одеського національного медуніверситету Валерія Запорожана і Національного медичного університету ім. О.Богомольця Катерину Амосову захищає одна юридична фірма.

Реклама:

Головне сьогодні