В. о. ректора Одеського медуніверситету не пускають на роботу – МОЗ

— 19 липня 2018, 13:58

17 липня 2018 року МОЗ України достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медичного університету Валерієм Запорожаном.

До призначення нового ректора обов'язки ректора Одеського медуніверситету виконує завідувач кафедри психології Костянтин Аймедов.

Фото rectors.odessa.ua

Та станом на 19 липня охорона і співробітники університету не пускають його на робоче місце, повідомляє прес-служба МОЗу.

Комісія МОЗ України, що перевіряє, чи дотримується ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожанин умов контракту з Міністерством, продовжує перебувати в університеті.

Однак вона не отримала всі необхідні документи для перевірки і письмових пояснень щодо ненадання таких документів.

Як зазначають у МОЗ, блокування роботи офіційно призначеного в. о. ректора не лише унеможливлює подальше проведення комісійної перевірки МОЗ України, але й може негативно відобразитися на функціонуванні університету в період вступної кампанії. 

Водночас заяву Запорожанина щодо заборони проведення перевірки одеського Приморський районний суд залишив без розгляду, повідомила на своїй сторінці у Twitter очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

У лютому цього року така ж ситуація трапилася у Національному медичному університеті імені Богомольця.

Тоді МОЗ відсторонило від обов'язків ректора медвишу Богомольця Катерину Амосову через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

Її обов'язки мав виконувати в.о. ректора Михайло Захараш. Його не пускали на робоче місце.

Зрештою, після ряду перепитій та з'ясувань стосунків Амосову таки звільнили з посади ректора через порушення умов контракту.

Нагадаємо, у квітні цього року Запорожана звинуватили у тому, що він подав неправдиві дані в декларації.

Національна поліція склала на ректора протокол про адмінпорушення, пов'язане з корупцією.

Втім, суд не знайшов правопорушень у діях ректора і закрив справу.

Реклама:

Головне сьогодні