МОЗ знайшло винного у тому, що в поліклініках майже постійно немає вакцин

— 20 грудня 2018, 14:30

Першому заступнику голови Держлікслужби Владиславу Цілині оголосили догану за перевищення службових повноважень.

За його рішенням тимчасово заборонялись вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку.

Фото KateNovikova/Depositphotos

"Ці заборони виносили всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон.

Висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили у кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон, що загроз немає", – повідомляє прес-служба МОЗу.

"Через дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли одержати свої щеплення за Календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені", – уточнюється на сторінці відомства у Facebook.

У міністерстві вважають, що публікації розпоряджень Держлікслужби у ЗМІ призвели до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації.

"Це поставило під загрозу національну безпеку і негативно вплинуло на епідемічну ситуацію в Україні", – йдеться у пості МОЗу.

Раніше, на прохання МОЗ, Кабінет міністрів відсторонив керівництво Держлікслужби та ініціював дисциплінарне провадження голові Держлікслужби Наталії Гудзь та першому заступнику голови Служби Владиславу Цілині, за фактами необґрунтованого запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року.

У листопаді уряд звільнив керівника Держлікслужби Наталію Гудзь.

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні