Вчені наблизились до розгадки хвороби Стівена Хокінга. Дослідження

— 27 лютого 2019, 14:46

Видатний вчений Стівен Хокінг страждав на бічний аміотрофічний латеральний склероз або хворобу Лу Геріга.

Донедавна вчені не могли зрозуміти її причин, пише видання Medicalpress.

Фото: Twocoms/Depositphotos

Однак, нещодавно вчені з Бейлорського медичного коледжу та Jun and Dun Neurological Research Institute of Texa's Childre Hospital провели дослідження, яке змогло прояснити механізм хвороби.

Згідно з дослідженням, через мутацію в генах білок убіквілин не регулює функцію лізосом, які відповідають за очищення клітин від відходів метаболізму.

Вчені експериментально перевірили цю теорію: плодові мушки з мутованим геном, який кодує убіквілин проявляли симптоми аміотрофічного склерозу.

"Ми дуже здивувались, коли зрозуміли, що лізосоми у мошок з мутацією не окислювались , а це означає, що ферменти, які б мали переробляти відходи метаболізму не були активовані й це призводило до накопичення "сміття", – пояснює один з авторів дослідження Муміне Шентурк.

Саме таке "засмічення" і може призвести до нейродегенеративних змін у мозку.

Коли вчені нагодували мошок кислотними наночастинками , щоб відновити кислотне середовище , процеси очищення у клітині покращились.

Тепер вчені мають перевірити, чи працює такий механізм у ссавців.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні