Рак легенів не лише для курців: кожен шостий хворий ніколи не курив. Що робити

— 24 червня 2019, 11:15

Здоровий спосіб життя не завжди його рятує.

15% випадків раку легень виникають у людей, які ніколи не курили.

Іноді рак може виникнути просто через нещасливий збіг обставин і це має заохотити людей частіше проходити скринінги, пише The Bloomberg.

Фото: diego_servo/Depositphotos

Дослідження 2015 та 2017 років показали, що збіг обставин, а не лише спадковість та канцерогенні речовини у нашому довкіллі, може грати важливу роль у розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляє видання StatNews, ці результати припускають, що всі намаганням запобігати раку, в тому числі боротьба з курінням та забрудненням повітря – були марними.

Останнє дослідження, опубліковане цього року в Journal Science стверджує, що важко зрозуміти, чому в здорових тканинах виникають мутації – через вплив зовнішніх факторів, чи через помилки копіювання під час поділу клітин.

Ми мало що можемо вдіяти через це, але новітні медичні технології – можуть: рання діагностика раку – все ще найкраще розв’язання проблеми.

Також рішення може ховатись у тваринному світі.

Є тварини, у яких рак розвивається вкрай рідко.

Наприклад, слони мають додаткову копію гена p 53, функція якого відновлювати структуру ДНК, тож треба бути дуже невдачливим слоном, щоб захворіти на рак.

Можливо, колись, наука адаптує таку особливість і для нас.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні