Харчові отруєння влітку - річ поширена. Але ми завжди думаємо, що нас воно не стосується. Що ми, якось не так харчуємось чи щось не так робимо?
А якщо це дійсно так? Якщо ми несвідомо наражаємо себе на таку небезпеку? Щоб ви себе перевірили, ми підготували невеличкий простий тест.
Для його створення ми скористалися поясненнями та порадами Національної служби здоров’я Великої Британії, епідеміологині, дієтолога, департаменту охорони здоров’я КМДА, та МОЗ.
Радимо вам також почитати:
Біля метро жінка з села продає домашню молочку, сир можна навіть попробувати. Можна ж взяти у неї літру молочка непастеризованого?
Ви повертаєтеся ввечері з роботи. Бабця біля дороги поблизу метро продає такі апетитні фрукти та овочі! Вони ж домашні, краще купувати там, ніж у супермаркеті
Ви приготували борщ, суп, рис з овочами та м’ясом… Тепер вони мають стояти на плиті, поки повністю не вистигнуть. Тільки тоді їх можна ставити у холодильник
А м’ясо сире перед приготуванням ви миєте?
А де ви зберігаєте сире м’ясо? На верхніх полицях холодильника?
Ви готуєте вдома обід чи вечерю. Плануєте приготувати салат, рагу з курячим філе і смачний десерт. Для цього ви берете дошку для нарізання і… нарізаєте на ній усе, що треба, і миєте аж коли закінчите
До речі, ось-ось почнеться сезон динь та кавунів. Диню ж можна нарізати немитою, правда? Все одно ж шкірки не їм
Зранку ви проїхалися маршруткою чи метро на роботу, вийшли з транспорту, ідете в офіс. Вам смачно пахне круасан з найближчої кав’ярні. Можна ж його їсти голими руками? Нічого ж такого руки не торкалися…
В’ялена чи копчена рибка під пиво влітку - саме воно! Нічого страшного не станеться
Ягоди / фрукти та інші смаколики можуть спокійно стояти відкритими на столі
Полуниці / черешні почали псуватись. Якщо ягода трішки попсувалася, але не вся, її все одно можна їсти
Після кількагодинних посиденьок на вулиці залишилися деякі продукти: салати, канапки… Їх можна спокійно нести додому і класти в холодильник
Збираюсь на пікнік з родиною / друзями. Можу спокійно взяти з собою олів’є чи інший салат з майонезом, за кілька годин не зіпсується