Із сайту МОЗ зникли всі згадки про колишню команду Супрун

Катерина Хорощак — 5 грудня 2019, 16:05

Оновлено 21:30: На сайт МОЗ матеріали зі згадками про Уляну Супрун та її команду повернули.

Із сайту Міністерства охорони здоров'я України зникли всі згадки про колишню очільницю МОЗ Уляну Супрун та її заступників – Павла Ковтонюка Олександра Лінчевського, Ольгу Стефанишину та Романа Ілика, а також про ексголову Національної служби здоров'я України Олега Петренка.

Супрун стверджує, що це сталося за кілька годин після того, як вона на своїй сторінці у Фейсбук розкритикувала політику уряду та теперішню команду МОЗ за їхні дії та бездіяльність.

Уляна Супрун. Фото Дмитра Ларіна

За її словами, політичне керівництво МОЗ наказало видалити всі відповідні матеріали.

"Схоже, політичне керівництво намагається не лише зупинити трансформацію системи охорони здоров’я, а й стерти згадки про роботу сотень людей, які три роки працювали над створенням нової системи з прозорими правилами та пацієнтом в центрі уваги.

Але якщо видалити новину можна кількома кліками, то трансформація вже працює, мільйони українців вже мають доступ до якісної медицини, а десятки тисяч лікарів гідні умови роботи", – пише Уляна Супрун.

Джерела УП підтверджують, що було розпорядження видалити усі згадки про колишню політичну команду з офіційного сайту.

Якщо зайти на сайт МОЗ та ввести у пошуковій стрічці прізвище будь-кого із вищезгаданих людей, з’явиться список текстів, у яких вони були згадані.

Скрін із сайту МОЗ

Та якщо натиснути на будь-яке посилання, з’явиться сторінка із повідомленням "404 ПОМИЛКА. Цієї сторінки вже не існує. Скоріше за все, ви перейшли за неправильним посиланням".

Скрін із сайту МОЗ

Проте, якщо так само пошукати інформацію про теперішню очільницю МОЗ Зоряну Скалецьку або ж про хвороби, посилання працюватимуть.

Скрін із сайту МОЗ

Ввечері 5 грудня в ефірі програми "Зворотній відлік" на UA:Першому міністерка Зоряна Скалецька відреагувала на зникнення згадок так:

"Це проблеми з адмініструванням сайту. Це не була вказівка. Засуджую тих, хто хоче зробити таку конфронтацію між попереднім і наступним складами. Сподіваюсь, це питання технічного збою".

На офіційному Facebook МОЗ теж вийшла заява:

"Сьогодні з'явилась неправдива інформація про те, що керівництво Міністерства охорони здоров'я видало наказ прибрати з офіційного сайту прізвища попередніх очільників установи.

Рішуче наголошуємо, що ця інформація є фейком і не відповідає дійсності.

Керівництво Міністерства глибоко цінує роботу команди Ульяни Супрун і засуджує будь-які провокації з намаганням створити вигляд протстояння між командами, які в різні части докладають зусиль для забезпечення дієвої системи охорони здоровя в Україні.

Реформа охорони здоров'я продовжується і ми будемо рішуче протистояти фейкам щодо її майбутнього.

Сьогодні протягом дня на сайті МОЗу проводяться технічні роботи, що могло викликати збій деяких даних на серверах. Приносимо вибачення всім користувачам, кому це могло завдати складнощів в роботі та відволікло на безпідставні фантазії".

Вас також може зацікавити:

Нова міністерка МОЗ сказала, що їй "дають" заступників – Супрун

Через зміну ректора в медвиші мені погрожували, а чоловіка побили – Супрун

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні