Коронавірус: у осіб, які прибуватимуть з Італії, перевірятимуть температуру

Дарія Поперечна — 24 лютого 2020, 17:21

Державна прикордонна служба буде проводити температурний контроль громадян, які прибули з Італії до України.

Про це повідомив голова ДПСУ Сергій Дейнеко під час брифінгу.

Реклама:
ДПСУ буде проводити температурний контроль громадян, які прибули з Італії.Фото magneticmcc/Depositphotos

"На цей час у нас виконується близько 20 авіарейсів прямого сполучення з різних міст Італії в аеропорти "Бориспіль" та "Жуляни".

З 20 години 24 лютого всі пасажири, які прилітають на в'їзд в Україну, будуть проходити обов'язкову температурну перевірку за допомогою використання інфрачервоних термометрів.

З інших українських аеропортів не виконуються жодні регулярні рейси", – зазначив Дайнеко.

Реклама

Також температурний контроль буде організовано на одному із найбільших пунктів пропуску автомобільного сполучення, який знаходить поблизу міста Чоп, Закарпатської області.

Зоряна Скалецька про готовність України до можливого спалаху коронавірусу

"Температурна перевірка всіх транспортних засобів та пасажирів на пункті пропуску "Тиса" буде проводитися з 8 години ранку 25 лютого", – додав Дайнеко.

Голова прикордонної служби зауважив, що через пункт пропуску здійснюються лише нерегулярні рейси – близько 500 мікроавтобусів на тиждень.

Реклама

Крім того, заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що поки не має жодного обмеження стосовно в'їзду громадян Італії до України.

"Жодна країна світу та Європи не обмежила транспортне сполучення з Італією.

Тимчасові умови обмеження, щодо допуску на територію України, встановлені лише для людей, які переїжджають із китайської провінції Хубей, незалежно від стану їхнього здоров'я.

Сьогодні в нас немає обмежень пасажиро- та товаропотоку з Італією, але ми встановлюємо додаткові правила обстеження", – розповів Ляшко.

Реклама

Що світ вже знає про новий коронавірус: заразність, лікування, вчасне виявлення хворих

У зв'язку із ситуацією поширення коронавірусу в Європі ВООЗ посилює заходи з тестування на коронавірус у всьому регіоні.

Всесвітня організація передала до лабораторії Центру громадського здоров’я України 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19.

Набори містять приблизно 3000 реакцій, тобто їх вистачить для дослідження на захворювання більше 950-ти людей.

Вас також може зацікавити:

Реклама

Коронавірус: не всі випадки пов'язані з Китаєм, світ наблизився до пандемії

Коронавірус: скількох українців евакуюють з Ухані та як довго їх утримуватимуть на карантині

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні